Klesstiler og modeller

Hva er uvanlig russisk søndag?

Hva er uvanlig russisk søndag?

bli med i diskusjonen

 
Innholdet
 1. funksjoner
 2. Litt historie
 3. Hvem skal?
 4. arter
 5. Populære farger
 6. Nåværende trender
 7. Hva skal jeg ha på deg?
 8. sko
 9. tilbehør

Tradisjonelle folkeklær har noen mennesker. For russiske kvinner er en slik kjole en skjorte med en sundress. Samtidig med den økende interessen for deres etnostilstand og historie, ble russiske sarafaner i dag gjenstand for oppmerksomhet fra motedesignere. La oss lære mer om slike klær og deres bruk i fortiden og i moderne garderobe.

funksjoner

Den tradisjonelle kjole preges av en direkte fri kutt. Større bevegelsesfrihet i slike klær ga innsatser mellom produktets detaljer. Konturen til den russiske sundressen kan kalles glatt og veldig myk. Dette var spesielt merkbar i bevegelse.

I tillegg er de karakteristiske egenskapene til sundressen:

 • Betraktelig skjørtlengde.
 • Lange ermer.
 • Layered outfit.
 • Originalinnredning i form av komplekse lyse ornamenter.
 • Stor vekt klær.

Litt historie

Inntil 1600-tallet ble en lang kjole for menn kalt en sundress, og bare senere ble dette navnet overført til kvinneklær, som enten ble slitt over hodet eller knust foran.

Siden det 18. århundre har den russiske sundressen forandret seg, noe som er knyttet til reformene av Peter I, og innfører en kostyme i europeisk stil i det russiske samfunnet. Sundresses fortsatte å ha bare borgere, kjøpmenn og bønder.

Slike tradisjonelle klær var lengst lengst blant bønderne, så det var bondeversjonen av sundressen som konsentrert alle typiske trekk ved dette elementet i den russiske kostymen.

Hvem skal?

I en russisk solskinn, vil en kvinne av enhver kroppsstørrelse og enhver alder se attraktiv og original. På grunn av fritt kutt, begrenser slike klær ikke bevegelser og skjuler helt feil i figuren.

arter

Sundresses i russisk folkedrakt ble representert av følgende typer:

 1. Tunika-lignende solskinn, som ikke har midtsøm. Dette antrekket ble også kalt døve, fordi det ble syet av et enkelt stykke klut og sidepaneler. Denne typen sundress er den eldgamle. Den fremre kuttingen var vanligvis liten, rektangulær eller rund. Også det var ofte et lite snitt i det, der det var strenger eller en feste på en knapp. Til skreddersy døve solbriller brukes klut, lerret og andre homespun kluter. På hule, ermhull for hender og nakke, var elementene trimmet med en bøtte, malt lerret, applikasjon eller broderi i form av smale strimler.
 2. Kosoklinnaya modell. For å sy en slik solbredd brukte en solid bakpanel, to rette fremre baner og skrå side kiler. Frontdynamene kan syes eller festes ved hjelp av knaster av blonder eller metallknapper. For disse solbriller brukes som homespun kluter, og fabrikk-laget tekstiler. De ble sydd fra brokade, taft, kinesisk, fløyel, linduk, silke, klut, ull og andre materialer. Noen av disse solbrillene hadde en tett foring, noen ganger quiltet. For å dekorere hverdagslige variasjoner av kosoklinnaya sundress ble tekstilbånd eller bøtteplater brukt, og festlig klær ble trimmet med flett, flett, silkebånd, frynse eller metallisk blonder.
 3. Direkte modell Denne sundressen, som også ble kalt Moskva eller rund, ble den vanligste modellen på 1800-tallet. Ved fremstilling av en slik solstråle ble det brukt rette paneler, som ble samlet i små folder i den øvre delen. Syet rett solbriller hovedsakelig fra fabrikk stoffer.For stroppene brukte det samme stoffet som skjørtet, eller erstattet det med fletning. Kanten av denne kjole ble dekorert med bånd eller blonder.
 4. Modell med en bodice. En slik sundress hadde en montert bodice som straight paneler ble syet for å skape et voluminøst skjørt. Slike klær var vanlig i den sentrale delen av landet. Også særskilte solbriller, hvis bodice var på et åk.

De viktigste og avledede typene russiske sarafaner presenteres i følgende figur.

Populære farger

Karakteristiske trekk ved den russiske kvinners drakt er det flerfarget og særegne ornamentet. Favorittfarge for solbriller var rød. Det var fargen på bryllupssyster.

Hvite solbriller med gylne mønstre så nydelig ut.

Også i fargen på kjolen var det nyanser av blå, brun, svart, oransje, brun og gul. Eldre kvinner hadde oftere en blå eller svart solskinn.

Nåværende trender

Designere bruker nå ganske ofte den russiske folkedrakten som et kreativt grunnlag for sine samlinger. De legger til elementer av den russiske sundressen til moderne klær.

Tradisjonelle solbriller blir også populære. De er kjøpt for tematiske arrangementer, barnas matinees eller festivaler.

I dag svarer russiske sarafaner på konstruktive former som ble brukt til å sy på slike klær i fortiden. Moderne kostymer trimmet med folkebroderi, presentert i forskjellige mengder. Det kan bare fungere som en aksent og en interessant innredning, og kan rikelig dekorere et produkt.

Hva skal jeg ha på deg?

Tidligere ble kjolen slitt med en lang skjorte, som oftest var hvit. Nå, under solkanten, bærer de også hovedsakelig en skjorte med lange ermer, dekorert med broderi, men noen ganger erstattes det med en hvit bluse. Om vinteren er en russisk kjole slitt med en pels eller en varmere jakke.

sko

Sommermodeller av russisk solskinn er slitt med flettet sandaler. På kjølig vær er støvler ideelt for dette.

tilbehør

Alle smykker og annet tilbehør er valgt med tanke på hendelsen i forbindelse med hvilken den russiske søndag er slitt.

Både korte og lange perler, lyse metall eller plast armbånd og øredobber, bånd og strikkede poser laget i etnisk stil er egnet for slike klær. Et stilig tillegg til den russiske sarafan er en blonder kokoshnik.

kommentarer
 1. Galina
  21.02.2016

  Jeg vil ha en rød russisk kjole for et fotografering. Det er så flotte modeller!

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner