Klesstiler og modeller

Sari - kjole av hinduistiske gudinner og enkle indiske kvinner

Sari - kjole av hinduistiske gudinner og enkle indiske kvinner

bli med i diskusjonen

 
Innholdet
 1. Litt historie
 2. Særegenheter av indisk antrekk
 3. Aishwaryas paradisstil
 4. Bryllup Sari
 5. Den dyreste sari i verden
 6. Hvordan bruke?
 7. Hva skal jeg ha på deg?

På sidene av magasiner og nettsteder har du sannsynligvis ofte sett indiske skjønnheter i lyse kjoler, trimmet med edelstener og broderte mønstre. Kluten der de er kledd, kalles en sari.

Sari er en tradisjonell kjole for kvinner som bor i India. Denne utrustningen ble utført for mange århundrer siden, laget av et langt stykke lerret i form av et rektangel. Kvinnen innpakket seg i et slikt lerret, draperte det for å understreke kurven på figuren og skjule mulige feil.

Århundre senere er sarees fortsatt populære. Dette er uformelle og elegante klær av indiske kvinner, så vel som den opprinnelige antikken til kvinner i andre land. Med hjelp av saris kan skjønnhetene vise sin femininitet, eleganse og nåde.

Produktet er et lerret uten sømmer med en lengde på 5-9 meter og en bredde på ca 1 meter. Under den legger en kvinne på kjørt, noe som er litt kortere enn en sari, samt en bluse, som kalles en choli. Blusen er ofte den samme fargen som skjørtet og sari, men hvis sari har en jevn farge, kan blusens overflate være annerledes.

Litt historie

Med adventen til sari i garderoben av kvinner i India er det forbundet med mange legender. Ifølge en av dem ble et slikt plagg opprettet på en magisk maskin av en weaver, som drømte om en ideell kvinne. Han koblet i lerretet alle kvaliteter som burde være i en slik skjønnhet, etter å ha fått utrolig vakre og lange klær.

En annen legende forbinder forekomsten av en sari med King Pandav, som mistet sin formue og sin egen familie i gambling. Kongens siste tap var hans ektefelle. Fiender ønsket å oppnå sin eksponering, som ønsket å skamme kvinnen, men klarte ikke å slappe av klærne. Krishna beskyttet pandava-konsorten ved å kle henne i en sari.

Særegenheter av indisk antrekk

Etter å ha nøye vurdert sari-stoffet, dets farger, draperi og ornament, kan du lære mye om jenta på hvem du ser en slik kappe på. Sarees er laget hovedsakelig av silke, chiffon eller bomull. Kvaliteten på materialet indikerer riket av eier sari.

Fargen på kjolen kan fortelle mye. Enker bærer hvite sareer uten mønstre, unge mødre umiddelbart etter fødselen - gul, bruder bærer grønn eller rød saris dekorert med gullbroderi. En svart kappe er slitt ekstremt sjelden, vurderer det ulykkelig.

I fremstillingen av indisk saris involvert bare menn. Ett antrekk produseres i lang tid (ca. 6 måneder). Sari kan ikke kalles et billig antrekk, men en slik ting tjener en veldig lang periode og blir ofte videreført til etterkommere.

Ved første øyekast er de fleste sarees like, men dette er ikke tilfelle. Hvert antrekk er unikt, og det er mer enn et dusin måter å drape dem på.

Aishwaryas paradisstil

Den berømte skuespillerinnen fra India har gjentatte ganger dukket opp på den røde løperen og andre viktige hendelser i luksuriøs saris.

I 2012 dukket opp Bollywood-stjernen på en veldedighetsmottak i en designerlys sari med gylden broderi, og i 2013 så hennes golden sari på Cannes-middagen fantastisk. Skuespilleren supplerte dette elegante antrekket med en strålende kobling og gullsmykker.

Selv om den røde fargen ikke er veldig egnet til seremonielt skuespill, da det fusjonerer med fargene på sporet, men på Aishwarya ser Paradise sari i røde farger ut fantastisk. Skuespilleren har gjentatte ganger satt på flotte sarees av denne fargen på filmpremiere og veldedighetsarrangementer.

I tillegg velger Aishwarya ofte ømme gjennomsiktige sareer. I 2006 skapte skuespilleren et spektakulært bilde ved hjelp av en grønn sari dekorert med hvitt broderi. For ham var en skjønnhet plukket opp et clutchhals og lange øredobber. I 2011 var Aishwaryas outfit blekrosa, og dekorasjonen besto av perler og sølvblonder.

Bryllup Sari

Sarien der jenta blir gift er veldig vakker og raffinert. Produktene er dekorert med perler, sølv eller gullbroderi, rhinestones og annen attraktiv innredning.

Valg av stoff, mønster og draperi påvirker brudens boligområde, velferd for familien og andre nyanser. For eksempel, i de nordlige delene av India, klær bruder i en rød sari, i øst - i en gul kjole, i Maharashtra - i en grønn sari, og i Assam - i en snøhvit.

Den dyreste sari i verden

I Guinness Book of Records i 2008 registrerte de de mest luksuriøse og dyre sariene. Produktet er beregnet til 100 000 dollar (ca 4 millioner rupier). Ved produksjonen av en slik sari deltok 30 vevlere. De jobbet manuelt på antrekket i ca 7 måneder, noe som skaper en virkelig fantastisk klær.

Saris ble brodert med sølv, platina og gull, og deretter dekorert med diamanter, safirer, rubiner, topaser, koraller, smaragder og andre edle steiner.

Verdien av produktet er ikke bare i en slik dekorasjon, men også i tegningene på sari. Lerret ble dekorert med 11 malerier av en berømt kunstner fra India. Vekten på denne dyreste sari var omtrent 8 kilo.

Hvordan bruke?

 1. Bruk en skjørt og bluse, begynn å fylle sari i skjørtet på høyre side av lerretet.
 2. Vri produktet fra høyre til venstre, og gjør en sirkel. I dette tilfellet skal den nedre delen av sari røre gulvet.
 3. Deretter begynner du å samle sarees folder. Avhengig av lengden på produktet får du 5-7 ganger eller mer.
 4. De sammenkledde brettene legges sammen av skjørtet slik at de "ser" til venstre.
 5. Vri den gjenværende frie delen av nettet igjen rundt midjen og vri slutt på produktet over skulderen. Du kan feste den på skulderen med vakre pins.

Hva skal jeg ha på deg?

 • Ballettsko eller sandaler med flatsåle er egnede sko til saris.
 • Med den elegante versjonen av sari, kan du hente en liten clutchpose.
 • En sari kombinerer perfekt ulike smykker, som armbånd, ringer, halskjeder, store øredobber og andre smykker.
kommentarer
 1. Anya
  22.02.2016

  Hvor vakkert! Jeg vinker med disse indiske antrekkene. Jeg vil gå til India.

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner