Nasjonale kostymer

Aserbajdsjansk nasjonal kostyme

Aserbajdsjansk nasjonal kostyme

bli med i diskusjonen

 
innhold
 1. funksjoner
 2. Typer av kvinnelig drakt
 3. Forskjeller i kostymer avhengig av regionen
 4. tilbehør
 5. Egenskaper av en menns dress
 6. Aserbajdsjansk kostyme på moderne måte

Hver nasjon har sin egen historie, som består av mange øyeblikk: kultur, mat, språk, kostymer. Azerbajdzjans historie er interessant, fascinerende, noen ganger trist og tragisk. Et viktig sted i denne nasjonens historie er reservert for klær. Den aserbajdsjanske nasjonale kostymen skiller seg ut for sin ekstraordinære skjønnhet, som er dyktig kombinert med de nasjonale eiendommelighetene til innbyggerne i solfylt aserbajdsjan. Gjennom hele perioden av eksistensen av drakten, gjennomgikk han mange endringer.

funksjoner

Kostymer av noen mennesker har unike egenskaper som er særegne. Aserbajdsjansk kostymer er ikke noe unntak.

Nyanser av rødt er nødvendigvis tilstede i Aserbajdsjans nasjonale kjole. Denne fargen symboliserer trivsel, lykke, lidenskap og nåde. Selv nå må denne fargen være til stede i brudekjoler. Klærne til unge jenter var lyse, smarte, med mønstre i gullfarge.

Materialer ble valgt forskjellige: importert og lokalt. Silke ble oftest brukt. Når du lager uformell slitasje, ble det gitt preferanse for lin, ull og chintz. Kjoler av rike mennesker besto av fløyel, klut, tirme, fin silke.

Etterbehandling har alltid vært dyktig og uttrykksfulle. Selv en enkel dress i dyktige hender av en dyktig arbeidstaker tok et dyrt utseende. Gull, sølvtråd, perler, blonder, blonder, dyre mynter ble brukt til dekorasjon.

Typer av kvinnelig drakt

Kvinner kostyme besto av to deler og et stort antall elementer med komplekse og merkelige navn. La oss prøve å forstå dem og presentere bildet av en aserbajdsjansk kvinne som bodde flere århundrer siden.

 • Sløret er en poseformet deksel som ble satt på ved en utgang fra huset.
 • Rubend - et element som dekket ansiktet til en kvinne. Hjemme var dette elementet ikke slitt, men det var forbudt å forlate huset uten det.
 • Lekene på geyims - dette var navnet på ytterklærne, som omfattet en skjorte med brede ermer, brede bukser som endte på nivået av ankelen, et flared skjørt.
 • Chapken ble satt på toppen av skjorten hans, som i sin tur ble festet med en knapp på nakken. Sidelengs i chepken var det ermer med ermer. For å lage disse klærne brukte velour, Tirme og andre materialer med strålende tekstur.
 • Archalyg er en kort genser som passer bak og bryst. Ermene i slike klær var lange. I midjeområdet ble denne tråden strammet, og så var det frodig og spredt seg i frodige rufser. Dette elementet i den nasjonale kostymen ble ansett som den vanligste i hele landet.
 • Som bunnen av drakten ble brukt hemme, som kunne ha en annen bredde. For å lage et hem ble plissert og bølgepappmateriale brukt.
 • I tillegg til slike standardelementer kan andre klær være til stede som en del av den nasjonale aserbajdsjanske kostymen. For eksempel, en quilted kappe med en lining (lebbade), yttertøy laget av quiltet materiale (eshmek eller kyurdu), topper i midjen med et bånd av bølgepapp.

Forskjeller i kostymer avhengig av regionen

Gjennom hele eksistensperioden var den nasjonale aserbajdsjanske kostymen til stede med forskjeller i antrekk i henhold til den regionale indikatoren.Kvinner som bodde på Gazakhi-territoriet hadde lange skjorter med sideskår. Innbyggerne i Karabakh i garderoben ble deltatt av langermede Caps, som monterte midjen tett.

Skjørt er ikke lavere enn knærne og brede bukser ble brukt av kvinner fra Nakhchivan. Men innbyggerne i Shusha og Shamakhi hadde lange skjørt. På velhavende kvinner fra Nakhchivan og Ganja var det ofte mulig å se lang kulege med rikt broderi og ulike mønstre.

tilbehør

Arten av noe antrekk er tilbehør. De er i stand til å ordne de nødvendige aksentene, sette den generelle stilen og markere verdigheten til en kvinne. Kvinner i Aserbajdsjan med særlig begeistring var tilbehør.

 • Et sølv med gull eller gullbelte ble slitt over klærne (arkhaliga, chepken). Også, det var ofte et lærbelte brodert med mynter eller dekorert med et merke. Det var bare tillatt å bære belte for gifte kvinner. Jenta ved bryllupet mottok sitt første belte som gave.
 • Hodeplaggene var av særlig betydning. Caps ble laget i ulike former. Skjerf kan brukes på toppen. Håret var skjult i en spesiell lintpose som ble kalt "chutga". En hatt i form av en sylinder ble slitt på hodet, det var oftest fløyel. Over hatter bundet en turban og skjerf. Spesielt populær var kelagai, et silke skjerf. Det var noen måter å knytte det til. I den kalde årstiden ble et Kashmir sjal lagt til, for etableringen av hvilken bare naturlig ull ble brukt.
 • Det var Joraba strømper og sko med en spiss tå, uten ryggen, med en liten hæl. Slike sko var en del av sommeren garderobe, og om vinteren brukte charygi. Strømper ble laget med egen hånd fra ull eller bomull. Langs hele lengden var det et stort antall mønstre og mønstre som lignet de som var til stede på tepper.
 • Jentene begynte å bære smykker fra 3 år, de ble oppfattet for det meste som en vakt mot dårlige ord og øyne. Inntil det øyeblikket, når jenta skal bli en gift kvinne, klarte en hel samling smykker å samle seg. Ikke alle av dem kunne bli slitt. For eksempel, under en religiøs seremoni, i 40 dager etter barnets død eller fødsel. Rike og fattige kvinner hadde på seg samme smykker, den eneste forskjellen var tilstedeværelsen av edle steiner.

Egenskaper av en menns dress

Menns aserbajdsjansk kostyme besto av en skjorte, bukser, en beshmet, smalret rundt livet og en saueskinnsfrakk, som ble brukt i kaldt vær. Sirkassens spesielle oppmerksomhet ble gitt, hun satte seg på toppen av skjorten hans, som i sin tur gjemt i buksene sine. Det var støvler på føttene, og på hodet hans var en pelshatt, for hvilken astrakan eller fåreskinn ble valgt.

Circassian knapt alle knappene, og ermene ble bøyd. I brystområdet var det spesielle lommer for rør, gassbuer eller kuler. Disse lommene ble kalt gazyrnitsami. På grunn av lommens store størrelse ble sannsynligheten for alvorlig skade under slashing redusert. Nå er disse lommene mer dekorative enn praktiske.

En aserbajdsjan bør ha et belte i kostymen. Det var faste kantede våpen.

Aserbajdsjansk kostyme på moderne måte

Moderne unge bruker ikke lenger nasjonale kostymer. Fra mote kom de ut før begynnelsen av det tjuende århundre. Nå brukes nasjonale kostymer i teaterproduksjoner og i museumsutstillinger.

Den nasjonale aserbajdsjanske kostymen er av stor interesse for europeiske designere. I moderne samlinger som vises på europeiske podier, blir elementer fra den asiatiske folks nasjonale antrekk mer og mer funnet. Bloomers, lange skjørt og yttertøy ble grunnlaget for mange samlinger. Designere av Aserbajdsjan er bare begynt å hente denne trenden.

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner