Nasjonale kostymer

Jødens nasjonale kostyme

Jødens nasjonale kostyme

bli med i diskusjonen

 
Innholdet
 1. Historiske fakta
 2. På vei til det ideelle
 3. Egenskaper av fargeskala
 4. Material og stil
 5. Mannlig antrekk
 6. Kostyme for kvinner
 7. Baby valg
 8. Smykker og sko
 9. hodeplagg
 10. Tradisjonell kostyme i moderne samfunn
 11. anmeldelser

Historiske fakta

Historien om utviklingen av jødens nasjonale kostyme er mangfoldig, interessant og til og med trist. Når man oppretter en tradisjonell kjole, burde representanter for den jødiske nasjonen ha tatt hensyn til at innbyggerne i de fleste land var ekstremt negative mot dem. Derfor forsøkte de å få klærne til å se ut som om de så naturlig ut i en hvilken som helst lokalitet, men samtidig lignet ikke personen.

Hebreere klarte å oppnå denne effekten. Den tradisjonelle jødiske kostymen kombinerer to nødvendige kvaliteter: det bidrar til å understreke farge, spesifikkene til folket, uten å forårsake misforståelser hos mennesker av annen nasjonalitet.

I en relativt kort periode i verdenshistorien klarte jødene å oppnå fullkommenhet i deres nasjonale antrekk. Mye ble tatt i betraktning for å gjøre kostymen attraktiv og komfortabel.

I dag er jødiske tradisjonelle klær nesten ikke gjenstand for endring, men talentfulle designere endrer ofte antrekk, eksperimenterer med farger, innredning og stil.

På vei til det ideelle

Den jødiske nasjonale kostymen måtte gå trinnene med progressivitet for å bli nøyaktig hva folk i det tjueførste århundre ser det.

 • Den aller første versjonen av jødiske klær ble født takket være kulturen til det store Babylon. Kaster av babylonisk slaveri, kastet jødene seg på en kaftan. To skjorter ble ansett som standard - fra sengetøy og ull. Pakken ble suppleret med et bredt belte.
 • Kong Salomo regjering hadde en positiv effekt på jødens nasjonale kostyme. Å lage en kjole begynte å bruke vektløse stoffer som virket luftige. Broderi i gull og sølv tråder har blitt utbredt. Spesielt velstående familier hadde råd til selv innredning av edle steiner. Håret av rike jenter ble dekorert med perler.
 • Med tilnærmingen til det tjuende århundre mistet jødens klær det elegante. Konsistens og beskjedenhet begynte å seire i stil. Det ble lagt vekt på detaljer som bestemte medlemskap i samfunn og religion. For å slå sammen med det europeiske samfunnet måtte jødene utnytte frynsjakker og svarte luer som var populære på den tiden.

Egenskaper av fargeskala

Jødens nasjonale drakt varierer ikke i lysstyrke og metning av nyanser. Kjole holdes, til en viss grad selv streng. I det tjuende århundre, bosatt i de små byene i Europa, var jødene redd for å tiltrekke seg oppmerksomhet, så de måtte glemme fargerike blomster.

Beskriv kortfattet hovedfarge på jødisk antrekk - nøytralitet. Svart er spesielt utbredt. I den kalde årstiden kledd jødene på kjoler dekorert i brun eller blå. Og i sommermånedene, for å unnslippe varmen, hadde de hvite klær.

Material og stil

Jødisk kultur har alltid vært fokusert bare på livet i byen, så modellen for bønder eksisterer ikke. I motsetning til representanter fra andre kulturer måtte jenter aldri personlig produsere materialet til klær - alle tekstiler ble kjøpt i markedene.

Skjæringen av den jødiske nasjonale kostymen er gratis og voluminøs, men skjuler ikke helt silhouettens disposisjon, noe som er et pluss - hvilken kvinne vil gjemme hennes verdighet fra andre?

Mannlig antrekk

Jødiske menn ville ikke være i sentrum av kvinners oppmerksomhet gjennom fancy klær. De gikk den andre veien. Menneskets nasjonale kostyme av jøder fremkaller sympati med sin spesifikke eleganse, legger dyktig vekt på maskulinitet og religiositet. Kappen er en svart kappe og pelsjakke.

Kappen har et offisielt navn - tallit katan. Uten dette elementet er det umulig å forestille seg de nasjonale menns klærne! Kappen ser ut som et hvitt rektangel av stoff med en bred spalt for hodet. Ved kantene er spesielle dusker. På hver henger åtte tråder.

Talit Katan er hyggelig å vurdere bare yttertøy, men dette er en vrangforestilling. Menn bærer en kappe og under en skjorte. Det er viktig at den eneste tilstanden er oppfylt - børster må være på toppen av buksene.

Kostyme for kvinner

Kvinners dragter kunne ikke skryte av noe transcendentalt, men kjolene skjulte fremdeles ikke de jødiske jenters naturlige tiltrengelighet. Ja, de hadde ikke elegante klær som europeerere, men det var alltid noe spesielt med jødenees nasjonale kostymer. Hva gjorde dem ekstraordinære.

Kvinner tradisjonelle antrekk inkluderte et skjørt, bluse, kjole og forkle. Alle klær måtte utføre en praktisk funksjon: mørke farger (svart, grå, brun) var perfekt bevoktet av husholdningsforurensninger, som uavhengig hjemsøker kvinner som gjør husarbeid. Det ble også antatt at forkleet beskytter mot forbannelser og det onde øye.

Jenter som holder seg til utdaterte syn på religion, valgte kjoler med lange ermer, gjemmer hender til håndleddene. Slike kvinners drakter ble dekorert med hvitt blonder og broderi, som symboliserte renhet og godhet. Kjolen var preget av en høy krage, også suppleret med blonder. Et tett lærbelte var konsentrert i midjen.

Baby valg

Barnas jødiske nasjonale kostymer skiller seg ikke mye fra den voksne versjonen. Jentene hadde så lukket, blottet for lysstyrke kjole, men de var ikke så lenge som deres mødre.

Guttene hadde ikke rett til å ha på seg en kappe kalt "citite" - dette var forbudt av religiøse kanoner. Etter å ha fylt tretten år, kunne de unge mennene feire barmitsvaen, og først etter det ble saken tilgjengelig for dem. Etter feiringen kunne gutten også stolt kalle seg en mann.

Smykker og sko

Den jødiske nasjonale kostymen inneholder ikke et stort antall tillatt tilbehør. Menn bærer bånd og bånd, men i sjeldne tilfeller. Slips forårsaker mange tvister blant jøder. Binder det, du får en knute i form av et kryss. Det er det som avskyr tilhenger av ortodoks religion.

Kvinner elsket hatter. Vakre perler som hadde på seg i to rader var i stor etterspørsel.

Sko i jødisk drakt er en høy, ganske komfortabel sko, festet sikkert på benet ved hjelp av slitesterk snøring. I den varme årstiden hadde de ikke på seg sokker, og med påfall av kaldt vær måtte de bruke strikkede snørebånd.

hodeplagg

Ingen selvrespektende jøde kan ikke uten hatt. I noen tilfeller bruker menn flere produkter. Oftest er det en yarmulke dekket med et dash eller et kasket.

Av stor betydning er Yarmulke. Størrelsen og kuttet av dette tradisjonelle hodeplagget skjuler en skjult betydning. Yarmulka ser ut som en runde hette, og mange mennesker, etter å ha sett det, tenker umiddelbart på den jødiske nasjonen.

Hvis du bokstavelig talt oversetter navnet, får du to ord - "yer" og "malka". Oversetteren er enkel - "den som frykter herren," det er Gud. Religion spiller en stor rolle i jødens liv.

Utformingen av yarmolok er forskjellig. Kanskje dette er det eneste lyse attributtet i jødens nasjonale kostyme. Hatter sy i ull og følte, det er strikkede modeller.Men menn kan ikke kjøpe en Yarmulke etter ønske, og gir preferanse til enhver stil eller farge. Valget bør være basert på hvilket alternativ jøder fra samfunnet har på seg.

Svarte hatter gir også tips om religiøs tilhørighet. Størrelsen og de dekorative innsatsene viser hvilken gren av jødedommen som eieren av hodeplaggene legger seg mot.

Tradisjonell kostyme i moderne samfunn

Jødisk antrekk i moderne tid ble ikke mindre hyppig. Inntil nå pryder modeller av nasjonalkostyme gatene i forskjellige byer. Dypt religiøse mennesker nekte ikke fra capes med Yarmulke. Produktene er blitt litt enklere, men på forskjellige seremonielle hendelser vises jøder i den opprinnelige versjonen av tradisjonell antrekk.

Nasjonal kostyme er nødvendig for dans, fordi tematiske festivaler ofte holdes! Jenter foretrekker å snakke med publikum i en moderne variasjon av jødisk antrekk, da det er mye mer praktisk å gjøre aktive bevegelser.

anmeldelser

Kjøpere av jødiske kostymer er fornøyd med kjøpet. De hevder at antrekket er i stand til å gi ekstraordinære opplevelser. Eieren av nasjonale klær vil kunne hoppe inn i historien, nyte denne merkelige, men hyggelige følelsen.

Kostymen ser attraktiv og original ut.

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner