Nasjonale kostymer

Nasjonal kostyme Frankrike

Nasjonal kostyme Frankrike

bli med i diskusjonen

 
Innholdet
  1. Litt historie
  2. Herreklær
  3. Dameklær
  4. Barnedrakt
  5. Stor fransk revolusjon
  6. Fransk nasjonal kostyme i det 21. århundre
  7. Barok kostyme

Litt historie

De første forutsetningene for den franske nasjonale kostymen dukket opp i det 17. århundre. Franske bønder gjorde klærne sine fra lerret, ull, klut med bomullstråd. I løpet av årene etter den store franske revolusjonen begynte festlige versjoner av nasjonale kostymer å vises.

I hver provins ble kostumer opprettet med sine egne egenskaper:

  • Breton - corsages, blonder og monterte bodices.
  • Flamsk sjal i et bur, dekorert med frynser.
  • Catalonia - mangoths (blonder ermer) og lyse farger.

Alle skoene var de samme for både kvinner og menn. Hun var en tresklær. Det skal bemerkes at i dag er tresklær på den franske landsbygden for arbeid.

Herreklær

Frem til det 18. århundre hadde franske menn i provinsene en vanlig skjorte, som ble erstattet av en langstrakt bred bluse fra samme lerret som sin forgjenger. Slike bluser var fasjonable å ha på seg over en jakke.

Hvis før revolusjonen dette er en versjon av plagget som anses festlig, så etter at den ble avsluttet, begynte byens håndverkere og arbeidere å kle seg slik. Bourgeois foretrukket jakke kappe.

Populære bluser begynte å bli brukt av hyrder, som hadde en ullkappe eller geitskinn på den. Det må sies at noen artister i dag foretrekker denne stilen.

Og i begynnelsen av 1800-tallet hadde de franske bønderne formede knelengdebukser i kombinasjon med leggings eller strømper, knutet under knærne. Til dem stod hun på skjorte, vest, jakke og nakkeklær. Derefter, nærmere midten av århundret, ble mennsmode diversifisert med smale lange bukser.

Han led en transformasjon og kragen på skjorten sin. De sammenkledte mansjetter og krage, som er strammet med et bånd, erstattes med knapper, og toppen av skjorten er dekket med et skjerf.

Vesten ble stengt på to rader med knapper. Hele strukturen ble festet med en forkortet jakke, noen ganger lengre på baksiden.

I det 18. århundre var hver bondehue en trehjørnet lue, og i slutten av 1800-tallet begynte eldre menn å bruke den. Over tid ble den kuperte lue erstattet med en runde brimmed lue.

For produksjon av vinterversjonen av den brukte hatten følte, for sommeren - halm.

I kystnære kystnære provinser hadde en kappe på seks, dekorert med en pompon.

Dameklær

Kvinner nasjonale kostymer var mye lettere. Den besto av et bredt skjørt dekorert med ruffles eller pleating og en jakke. Alt dette ble supplert med et forkle og et skjerf, som var bundet på skuldrene.

Hodet ble dekorert med en hette. Han ble ansett som et hjem alternativ, og for å forlate huset hadde han hatt en lue eller skjerf.

Statusen til personen ble bestemt av fargepaletten. Bønderne syet klærne fra materialer av grå, brun, hvit farge. Bourgeois forskjellig blå, rød eller lilla klær. Og noen ganger svart.

På helligdager ble en corsage lagt til den vanlige versjonen av kostymen.

I hver provins skilte noen nasjonale kostymer seg i broderi, formen på hatter eller fargen på et forkle.

Senere kom feminine kjoler som ligner på tunika i mote. De ble bundet opp høyt under bysten. Etter noen år ble kjoler laget lengre med flerskiktsskjørt på bunnen.

Fra tilbehør kan man notere paraplyer, små hatter med slør, kluter og skjerf.

Barnedrakt

Barn var ikke forskjellig fra voksne og kostymer var en redusert kopi av voksen nasjonalt klær.

Jentene hadde kjørt litt kortere enn voksne, ellers var alt som en kvinne - en hette, en skjorte, et forkle.

Guttens klær gjentok karrieren med presisjon.

Stor fransk revolusjon

Etter slutten av den store franske revolusjonen, gjennomgikk den bondenasjonale kostymen dramatiske endringer. Det skjedde på grunn av økningen i bøndernes velferd. Og markedene ble etterfylt med fabrikkstoffer - silke og klut.

En annen var den festlige versjonen av kostymen. Det imponerte på mote av byen. I hele Frankrike var nasjonale kostymer likt hverandre og besto av de samme elementene. Men egenskapene til hver provins påvirket formen på hatter og corsager, kutt og farger. Motehistorikere identifiserer flere sett med klær av tiden.

Urban kostyme ble bare fasjonabel på slutten av 1800-tallet. I lang tid endret ikke hodeplaggene. Noen av dem er populære i hverdagen så langt. For eksempel i Alpene, Roussillon og Bretonien.

Fransk nasjonal kostyme i det 21. århundre

I dag prøver patrioter å gjenopplive gamle tradisjoner og organisere costumed festivaler og karnevaler, som inkluderer konkurranser for den beste kostymen. Slike hendelser er spesielt populære i Provence, Bretonia, Savoyard.

Nasjonale kostymer er også populære med dansegrupper som syr dem for sine forestillinger.

Følelsen av farger, proporsjoner og former - alt dette er gjengitt i den moderne franske urbane kostymen. Kanskje derfor er Frankrike ansett som en trendsetter.

Barok kostyme

Omgangen av 16-17-tallet var en vellykket side i Frankrikes historie. Landet kom inn i sirkelen av ledende krefter og forbedret sin økonomiske stilling. For hele Europa har Frankrike blitt lovgiver og referanse for motetrender og domstolskultur.

Landet lanserer en Pandora dukke og garderoben. Dukken ble produsert i to størrelser: en stor dukke, kledd i yttertøy og en liten - viste undertøy. En slik dukke kostet forbudt dyrt og ble solgt til andre europeiske land.

Det skal bemerkes at når Pandora ble sendt, opphørte selv fiendtligheter og hindret ikke hennes vei.

Ved utgangen av 1700-tallet ble lanseringen av et illustrert mote magasin kalt "Merkur talent" lansert i Frankrike.

Viste standarder for skjønnhet. King Louis 14 ble ansett som den ideelle mannen - høy, statelig, med frodig hår og vanlige funksjoner. Alle menn av den tiden skulle hatt mannlighet, galantry, visste hvordan de skulle danse og holde seg i salen.

For kvinner var de franske mindre krevende. Fra de franske kvinnene var det nødvendig å være majestetisk, flørtende, hun skulle skille seg ut ved skeming og seremonielle.

Som sådan var ideen om kvinnelig utseende ikke. Han endret seg avhengig av smaken av kongen og egenskapene til hans neste favoritt.

Krigen hadde sin effekt på menns drakt. På mote kom elementene i klær, lik militære uniformer. Og i løpet av førtiårene og slutten av krigen har mote endret seg dramatisk.

Så kom Ludovic til makten, og kostymen kjøpte barnets trekk. Da det ble oppfunnet doble skjørtbukser, som ble kalt reyngravy. Ved sekstitallet får menns garderobe mot. Sjustokor, vest og culottes syes.

Kvinners klær tolererte ikke slike drastiske endringer og kom gradvis til profilens silhuett og hjemme klær.

Klær av den perioden var laget av sateng, gass, taft og moire. Menns drakter er laget av fløyel, klut og ull. Blonder kommer inn i mote. De er dekorert med små detaljer om kjoler og drakter, samt sko.

Ved slutten av århundret ble striper, firkanter, broderi og trykte stoffer blitt populære.

Med adventen til Versailles kommer tapetet som pryder de fleste kostymer i mote.

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner