Nasjonale kostymer

Gresk nasjonal kostyme

Gresk nasjonal kostyme

bli med i diskusjonen

 
Innholdet
  1. Menns drakt
  2. Dame kostyme
  3. Stoffer: farger, typer, design
  4. sko
  5. Hodeplagg. frisyrer
  6. Dekorasjoner. kosmetikk
  7. Moderne gresk stil

Antikkens greske kultur, den første i verdens sivilisasjonens historie, bekreftet skjønnheten og harmonien i menneskekroppen og dens ånd. Det var i Hellas, et land som ligger ved bredden av det varme Egeerhavet, den stilen, senere klassisk, ble født, som lagde materialet, åndelig og estetisk grunnlag for utviklingen av nesten alle europeiske folk.

Etter å ha oppnådd stor suksess i ulike kulturområder, lyktes de gamle grekerne i å kle seg: de var de første som kom til den konklusjonen at mannen i hans storhet er som Gud, og hans kropp er et speil som reflekterer universets idealer.

Klærne harmonerer harmonisk med naturlige linjer, og legger vekt på den perfekte stillingen, atletisk figur, bevegelsesplastikk og den greske stilen har blitt en klassisk stil i motehistorien.

I utgangspunktet ble den nasjonale greske drakten preget av enkelhet og samtidig nåde. Selv antrekk av guder og gudinner, etset i engravings og statuer, skinner ikke med luksus og rikdom. Det er fem karakteristiske egenskaper ved den antikke greske kostymen: gyldighet, harmoni, sammenheng, stabilitet, aktualitet.

I antikkens Hellas var hovedelementene i den nasjonale kostymen: en chiton (undertøy) og himasjon (en kappe, som representerer et rektangulært stykke stoff som var dyktig drapet, forsøkte å understreke enhet av klær med kroppen). Kunsten å få stoffet til å strømme gjennom kroppen, omslutter bullene eller omslutter en muskulær figur, til en pris og ved anerkjennelse var høyere enn kostnaden for stoffet og elegansen i ornamentet.

År gått, endrer systemet, folk, interesser, følelser. Kostymen har også gjennomgått noen endringer: stoff, dekorasjon, tilbehør og smykker ble mer og mer intrikate og sofistikerte.

Fremstillingsmetoden forblir uendret: stoffet til kostymen ble ikke kuttet og ble nesten ikke syet.

Draperiet, som grekerne fullbyrde i kunst gjennom årene for å understreke kroppens verdighet og skjule sine feil, ga fortsatt chic og sjarm til klær.

Granskers adopsjon av kristendommen påvirket ikke bare befolkningens åndelige liv, men påvirket også den nasjonale kjolen. Kjoler begynte å dekke det meste av kroppen, hatter ble fasjonable.

Men det skal bemerkes at den moderne greske stilen innebærer et antrekk fra antikken, da folk tilbad Olympus 'guddommelige innbyggere og forsøkte å kle seg i deres bilde og likhet.

Menns drakt

En gammel Hellene kledd i en chiton, som var laget av et bredt klut av stoff, og festet på skuldrene med et lås (brosje). Et belte ble bundet i livet. Lengden på kneet ble ansett som gjennomsnittlig, ungdommen og krigerne ble forkortet til en slik lengde, de eldre og prestene tvert imot forlenget.

Voksne i en chiton gikk ikke ut på gaten og tok ikke imot gjester, siden chitonen ble ansett som bunnen av klærne. Etter å ha forlatt huset, satt mannen på en kappe eller regnfrakk. Den mest berømte typen antikke gresk kappe er himasjon, laget av et stykke rektangulært stoff drapet rundt kroppen.

Av de andre varianter av kappen kjente klamydah, som var foretrukket av unge menn, militære, hyrder og reisende. Forskjellen i en krigeres drakt var at militærutstyr ble slitt på chitonen, da ble en klamyd angrepet.

Kostymer ble delt inn i hverdag og fest. Antrekkene til representanter for ulike yrker og klasser var forskjellige.

Dame kostyme

Basert på moralske og etiske krav til tiden var den greske kostymen lengre enn den mannlige og dekket en stor del av kroppen. Kvinners klær, som også bestod av en chiton og himasjon, var mye lysere og mer fargerik. Forskjellen mellom den klassiske perioden chiton er at i overkanten ble laget en lapel, hvor dekorasjonen var flink broderi, intrikat ornament, applikasjon laget av et stoff av forskjellig nyanse eller farge.

Chitons laget av tynt, plast stoff ble sjenerøst drapert og pelset rundt brystet og midjen. På grunn av deres store bredde ble synligheten av ermet opprettet. Den kvinnelige himmelen var mindre enn den mannlige, men den ble kompensert av et rikt ornament.

Under de praktfulle seremoniene satte de på peplos, som ble preget av at det var lengre og bredere.

Den nasjonale kostymen til den greske kvinnen består av en kjole, en skjorte med stor ermet, et langt skjørt, et forkle. Klærne til kvinner fra de fattige lagene av befolkningen var svært lik kostnaden til bemerkelsesverdige personer, men volumet var mindre, laget av billig stoff, supplert med beskjedne smykker.

Stoffer: farger, typer, design

Spinning og veving var den viktigste okkupasjonen av de greske kvinnene. Innbyggerne i det antikke Hellas hadde på seg jakker av ull og lin. Stoffet ble laget for hånd, så det viste seg å være mykt og dumt, noe som var ekstremt viktig for å skape unike draperier.

Fønikisk og persisk materie, samt syrisk silke og indisk bomull, begynte å bli levert til Hellas senere, da Hellas begynte å utvikle handelsforbindelser med andre land. Klær greker blir mer elegant. Kjoler av rike greske kvinner er laget av delikate luftige stoffer som kan skape silhuetten til en gudinne.

De gamle grekerne hadde den vakreste og utsøkte hvite fargen, som ble ansett som gudens farge og aristokratiets privilegium. Senere delte den hvite fargen palmen med lilla. Den lilla klut var den dyreste og bare krigsherrer kunne bære den.

Klærne var røde og gule slitt av kvinner. Brunt og grått ble ansett som roende blomster.

Varierte klær ble ikke ønsket velkommen av grekerne. Monokrom antrekk utsmykket med dyktig broderi eller ornament. I siste sene er det en mørk vest og et belte med krystall-rød farge.

sko

I antikkens Hellas var sko en prioritet for voksne. De fleste barna kjørte barfot. De tradisjonelle skoene til grekerne sandaler, som representerer en flatsåle, suppleres med mange smale stropper.

Ved å lage sko nærmet seg seriøst og ansvarlig. De viktigste kravene til fottøy var bekvemmelighet og eleganse. Dekorert og dekorert var farget skinn, forgylte stropper, metallplakk, sølv og perler.

Hodeplagg. frisyrer

Hodeplaggene var ikke populære blant grekerne. Under deres reiser, i dårlig vær, for arbeid i feltet, hadde de petas, en brettet fetthatt, bundet med lange stropper.

Kvinner enda mindre trengte dette attributtet av klær, siden de fleste ganger var innenfor husets vegger. Om nødvendig brukte de et skjerf, kanten av en regnfrakk eller et lys skjerf - caliptra.

Når det gjelder hodeplagg, er det umulig å ikke nevne kransene. De symboliserte fortjeneste, rang, et tegn på respekt fra medborgere, sosial status og spilte en viktig rolle i livet til Hellas innfødte.

Grekerne ga spesiell oppmerksomhet mot hår styling i harmoni med klærne. Velpleiet kort, hår, bart og rund skjegg, som tjente som et symbol på mot - dette er bildet av den frie Hellene. Den viktigste kvinnelige frisyren var en "gresk knute": Håret delt inn i en rett avskjæring og senket hår lavt over pannen ble plassert i en knute på baksiden av hodet. Skjemaet er enkelt, men bruk av dressinger, tiaras, bånd, nett, kammer, var det mulig å skape utallige variasjoner av det.

Dekorasjoner. kosmetikk

Smykke ferdigheter i det gamle Hellas nådd perfeksjon.Smykker laget av edle metaller og steiner var for det meste kvinners tilbehør. Menn hadde kun råd til en signet, en dyrebar spenne. Grasiøse ringer og armbånd, øredobber og halskjeder, tiaras og hårnettet kompletterte antrekkene og frisyrene i den vakre halvparten av Hellas. Smykker var kjent for sin unike og perfeksjon.

Greske kvinner så nøye på utseendet deres. Og neste punkt i å oppnå det ideelle var kosmetikk. Antimon, hvitvask, rødme, øyenliner og øyenbryn, parfymer, aromatiske oljer - alt ble brukt, men veldig subtilt og delikat, fordi det bare måtte understreke den naturlige skjønnheten, og ikke negere den.

Harmoni av fysisk og åndelig perfeksjon er den viktigste betingelsen for menneskelig skjønnhet. Denne estetiske standarden på antikkens greske kultur er grunnen til at den greske stilen alltid har vært og alltid vil være på toppen av Olympus of Fashion.

Moderne gresk stil

I dag er kostymen i gresk stil ikke bare en del av landets historie, men inspirerte også motedesignere og designere fra hele verden for å skape nye kreasjoner av moderne motekunst.

Ønsket om det grunnleggende av gammel stil, basert på lyshet, eleganse, harmoni og plastisitet, tiltrekker seg flere og flere fashionistas i rangene av beundrere av den greske stilen som vil kle seg i klærne til olympiske gudinner.

Det klassiske grunnlaget i sin moderne presentasjon gir deg muligheten til å ha på seg et slikt antrekk på et selskapsfest eller en soiree, en avgangsfest eller et bryllup. Denne stilen blir til ansiktet og tenåringen, samlet på et tematisk parti eller en skoleball.

Hvis du ble invitert til en fest i gresk stil, så er du i stand til å lage en interessant og uvanlig kostyme selv.

For å lage en tradisjonell toga, trenger du et stort stykke hvitt stoff. Hvis ikke, ta et ark. Fest hjørnene på kuttknuten eller fest med pinner, brosjer. Basen er klar.

Du kan bære en lang skjorte eller T-skjorte og petticoat. Tilbehør, frisyre, sko avhenger av fantasien din. Vev et bånd i håret ditt, lage en krans, legg på et vakkert belte, store øredobber, armbånd. Det viktigste er i moderasjon og smak. Tross alt er den greske stilen et valg av sofistikerte og raffinerte personer.

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner