Nasjonale kostymer

Georgisk nasjonal kostyme

Georgisk nasjonal kostyme

bli med i diskusjonen

 
Innholdet
  1. Historien om den nasjonale kostymen til Georgia
  2. Funksjonsbeskrivelse
  3. Kvinner Georgian costume
  4. Barnedrakt i Georgia
  5. Georgian menns dress

Historien om den nasjonale kostymen til Georgia

Den georgiske folks tradisjonelle drakt begynner i det 9. århundre. Det var i denne perioden, i tider av Khazar-kaganatet, at overkleddene til de kaukasiske folkene, kalt Chokha, dukket opp., som oversetter fra turkiske språk som "klut, klut til klær". Slike yttertøy var vanlig blant både menn og kvinner, og ble brukt hele året.

Det er ganske vanskelig å dømme utseendet på de nasjonale kostymer av georgere fra den tiden, så vel som andre kaukasiske folk, siden ingen nøyaktige beskrivelser av klærne til innbyggerne i Kaukasus ble bevart.

Det bemerkes at Chokha frem til begynnelsen av 1800-tallet hadde en løsere stil. Over tid ble kostymerne mer lukket og strengere, og de fant en tettsittende silhuett, jevnt bredere fra midjen.

Et karakteristisk trekk ved den georgiske kostymen er tilstedeværelsen av gasskar på brystet på begge sider. Et slikt navn er spesielle brystlommer, som har små rom til oppbevaring av pulverkostnader - gazyry. Disse lommene dukket opp på øvre klær av georgere ikke så lenge siden med spredning av skytevåpen. I utgangspunktet ble gassene lagret i poser over skulderen eller i midjen, men senere ble det lett å finne disse lommene, noe som ble et karakteristisk trekk ved den georgiske kostymen.

Den georgiske nasjonale kostymen i den moderne verden spiller en viktig rolle i ulike seremonielle hendelser som krever respekt for folkets tradisjoner. I begynnelsen av forrige århundre begynte tradisjonelle klær i Georgia, som i mange andre land, å falme inn i bakgrunnen. Unge mennesker foretrukket elegante og litt frilly nasjonale kostymer til enklere og mer komfortable klær. Imidlertid bærer mange unge og jenter selv moderne klær med tradisjonelle georgiske motiver med glede som et tegn på respekt og ærbødighet for deres folk.

Funksjonsbeskrivelse

Fargeområde

For de nasjonale klærne til georgere er 6 chokha farger karakteristiske.

Den lilla farge på kostymen er ganske attraktiv for moderne turister, lokalbefolkningen som svart og hvitt klær. I tillegg er det fortsatt kostymer av grå, blå og burgunderfarger.

Svart farge i klær var prerogative av edle mennesker. Velstående mennesker hadde ikke bare svart klær i hverdagen, men også foretrukket dem til spesielle anledninger.

Funksjoner klippe og dekorere

Uavhengig av kjønn og sosial tilhørighet, ser den georgianske kostymen seg ganske streng, men samtidig elegant. Stoffer ble valgt ganske sterk og holdbar. Velstående mennesker hadde råd til silke og fløyelsdrakt. Blonder kan bli dekorasjon for slike luksuriøse antrekk for den varme sesongen, og i de kalde månedene edle pels.

Brudekjoleens brudekjole var spesielt luksuriøs hele tiden. Selv om han var ute i likhet med den daglige kvinnelige kostymen, ble brudekjole alltid laget bare av hvitt stoff. En viktig komponent var den dyrebare innredningen av klær til bruden.

Bryllupskjoler ble brodert med gull eller sølvtråd, samt dekorert med ulike applikasjoner. Uavhengig av familiens økonomiske situasjon måtte brudekjolen se rik ut.

På brudens hode hadde de en nasjonal fløyelhodestropp med et lyst skjerf, som bruden dekket ansiktet på.

Kvinner Georgian costume

Georgierne, som hadde på seg tradisjonelle kostymer fra sitt folk, så ganske smart ut i hverdagen. Kjolen kalt kartuli, selv om den gjemte kvinnens ben, men den hadde en ganske tettsittende stil på toppen. Korsettdelen av kjolen var dekorert med ulike dekorative elementer. Det kan være flett eller perle og steiner.

I tillegg til kjole antok kvinners antrekk nødvendigvis tilstedeværelsen av et belte. Han kan være silke eller fløyel. Beltet ble også dekorert ved hjelp av dekorative originale broderier eller perler og bundet slik at all sin sjarm falt langs den kvinnelige silhuetten og var på et fremtredende sted.

For kvinner fra velstående familier ble kjoler sydd fra dyre stoffer som ble spesielt hentet fra fjerne. Silke og satin nasjonale kvinners drakter så elegant og luksuriøst

Outerwear Georgian kvinner har navnet Katibi. Det ble vanligvis syet av fløyel og silke stoffer med lyse farger, naturlig pels eller bomullsull ble brukt som isolerende, foring av slike klær ble laget av silke.

Kvinnen brukte et tynt slør kalt helbrederne som hodeplagg. Stoffet på hodet ble festet ved hjelp av en silkevalse av gruven, fylt med bomull, og også kanten av chikta laget av papp med belegget stoff. På toppen av alt dette satte de på et slør, som senere ble erstattet av et tøfler kalt Baghdadi.

Som fottøy hadde kvinner fra enkle familier tøffe skinn støvler kalt calamani. For kvinner fra edle familier var det fløyelssko med hæler og ingen ryggen. Nesene av slike sko, kalt koshi, ble bøyd opp.

Som dekorasjoner ble produkter laget av naturstein, som koraller og rav, britisk fordelt. Kvinners frisyrer besto av veving av fletninger og krøller, som dekket den tidlige delen.

Også, georgiske kvinner brukte mye rødme og henna for å fargelegge øyenbryn, negler og palmer, som var veldig fasjonable.

Barnedrakt i Georgia

Den nasjonale kostymen til jenta ble syet på bildet av en kvinnes kjole, men uten for mye luksus.

Siden barna er veldig aktive, ble mer forkortede versjoner av kostymen tillatt for ekstra bekvemmelighet. Fargeskjemaet kan også avvike fra ensformige voksen klær og suppleres med lyse fargetoner.

For gutter syet også kostymer i bildet av menn.

Georgian menns dress

Den georgiske tradisjonelle kostymen besto av bunnbukser av Shendish og overbukser eller sharwals laget av svart eller burgunderfarge, som ikke hindret bevegelse. Over de hadde på seg en skjorte som heter Peranga.

Yttertøy ble valgt i henhold til sesong og sosial situasjon og ble delt inn i flere typer:

  • Circassian eller chocha Georgians kalle det. Dette elementet av menns garderobe ble ansett som obligatorisk når som helst på året. Cherkeskos ble lagt på over kaftan og omgitt av sølv eller vanlige metall jakeband. Beltet i dette tilfellet tjente ikke bare en dekorativ funksjon, men festet en dolk eller en sabel til den, som også var en del av georgiens nasjonale kostyme.

Karakteristiske farger for disse klærne er svarte, brune og grå, det er også hvite og blå chokes.

I utgangspunktet ble dette klær laget av sau eller kamelull. I dag brukes lettere stoffer som bomull. Sirkellengden er vanligvis like under knærne, kuttet er ganske løs, men legger vekt på den mannlige silhuetten. Chokha har feste fra toppen og til taljen. På brystet er lommer til oppbevaring av kryp, som i dag skiller den georgiske drakten blant resten.

Chokhaen har vanligvis ikke en krage, men i enkelte variasjoner kan det være en krage med stativ. Ermene i dette plagget er vanligvis brede og albue-lengde, noe som gjorde det mulig å bevege seg fritt under kampen. For eldre var lange ermer for chokhi akseptabelt.I dag er det forskjellige typer med forskjellige lengder på ermene.

  • Kaba. Velstående mennesker fra edle og prinsesfamilier hadde denne typen yttertøy, laget av silke av tett struktur. Svart silkeledning ble brukt til å fullføre førerhusene, og festene ble også skapt av den.
  • Kuladzha. Denne mannenes garderobe var ment for innvandrere fra adelen. for spesielle anledninger. Kuladzha var en kjole av liten lengde, som var slitt over klærne. Velvet av forskjellige farger ble brukt til å skreddersy seremonielle kjoler. Natur pels kan brukes som dekorative elementer. Med kuladzhey setter du på en pelshatt fra astrakhan.
  • Kuk og pabadi. For vintermånedene brukte georgerne utløseren. Hun var en pelslakk dekorert med broderi med gull og sølvtråd. Også i den kalde årstiden hadde de pabadi.

Dette navnet ble gitt til en kappe uten ermer, som var laget av filt med geithår.

Slike klær av hvit, svart eller brun farge kalles også burqa. I vintermånedene ble hodet dekket med en pelshatt, som ble syet av astrakhanpels eller fåreskinn.

I tillegg til hatten, som er karakteristisk for fjellklatrerne, hadde georgerne andre hodeplagg, avhengig av den geografiske plasseringen. Således, i forskjellige regioner, hadde de følte hatter, og en hette, kalt kabal akhi, og til og med hatter med små felt.

Som skotøy for menns nasjonale kostyme var georgier også vanlige: koshi - blant de rike klassene, kalamaniene - blant de fattige. For rike mennesker var det fortsatt skinnhevn på en flatsål, samt tsaga - skinn støvler, som ofte ble dekorert selv ved hjelp av dyrebare steiner.

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner