Nasjonale kostymer

Spansk kostyme

Spansk kostyme

bli med i diskusjonen

 
Innholdet
 1. Stoffer og materialer
 2. Tid og tradisjon
 3. Om spansk folkedragt
 4. I rytmen av brennende dans: nåværende trender
 5. Fans av solfylte Spania

Med hjelp av den spanske kostymen kan du understreke de nasjonale egenskapene og farger i Spania. Dette er et gammelt land av fønikisk opprinnelse, som pleide å bli kalt Iberia. Den ligger på Middelhavskysten, og var lenge under romersk regjering, og deretter vedtatt kristendommen.

Spansk kostyme - luksusen og skjønnheten i en brennende dans

Spansk kostyme kom inn i mote i det 15. århundre. Det var renessansen, som dikterte forholdene. Så på en måte var de hellige idealer, kongerier og graden av den katolske kirke, som alt var syndig.

I klær var naturlige og proporsjonale former viktige, men de var gjemt for nysgjerrige øyne så mye som mulig for å motstå fristelser. På denne tiden vises ordet "spansk mote" ved den edle retten til Habsburgene, som da ble vedtatt av mange kongelige familier i Europa. For bemerkelsesverdige personer skreddersydd syet ramme, bulk og heavy suits. De var tunge å ha på seg, da de dekket nesten hele kroppen og hindret bevegelsen. Det var ingen frihet i kvinners klær.

Klærne i trekantet design lignet et tilfelle der en kvinne var skjult. Ifølge legenden ble denne stilen oppfunnet av Queen of Castile, Juana of Portugal, slik at ingen ville vite om graviditeten hennes. Takket være den kongelige oppfinnelsen hadde spanjørene i mange år rike og luksuriøse kjoler som var ubehagelige og store.

Kvinners kjole - skjønnheten i geometriske former

Spania har blitt trendsetter av europeisk mote. Klærne til representantene til den kongelige retten i renessansen hadde sine egne egenskaper:

 • Formen og silhouetten lignet en trekantet ramme.
 • Kjoler ble sydd med en bodice og med en tett, lukket korsett for å skjule brystets naturlige former.
 • Den fremre bodice hadde formen av en avlang kappe. Rammen var laget av bøyd metalltråd, som var trimmet med dyrt stoff.
 • To tette skjørt ble festet til bodice. De ble syet av taft og ble plassert parallelt med hverandre.
 • Den øverste kjolen hadde en triangulær nakke, og den nederste hadde metallhoops. Kjørt snapped på hverandre.
 • Over skjørtene ble en topp kjole spaltet med en spalt. Den ble festet med løkker og bundet med en bue.
 • Kjole ble dekorert med perler og et nett hvor gylne tråder ble vevd. Alt dette ble brukt som innlegg.
 • Ved hjelp av en korsett ble midjen smalnet og magen ble strammet. En smal plate ble festet til den, som tjente til dette formålet.
 • Kvinners klær var med lange doble ermer, som ble syet av forskjellige stoffer. Hylsen hadde et kutt langs hele lengden og utvidet på bunnen som vinger.
 • Skulder økes kunstig ved hjelp av spesielle ruller og øvre ermer.

På den tiden fikk kvinner ikke gå med en åpen nakke og décolleté - så kragen var for dem en ekte frelse og en spesiell dekorasjon. Den var rund, bølget og syet av en hvit, tynn ruff. Først var kragen liten - ikke mer enn 15 cm, men over tid ble det fasjonabelt å ha store krage - opp til 30 cm.

I tillegg til dressingen ble forskjellige dekorasjoner brukt, for eksempel perler, en vifte, et belte med et spenne eller hatter.

Under kjolen hadde damen sko med en massiv tresål. De var dekorert med et pryd av negler. Tykkelsen av skoene indikerte et tegn på en persons aristokrati og adel. Skoene var laget av ekte lær, fløyel eller satin og dekorert med et mønster eller broderi.De burde ikke ha kikket ut under kjole, bortsett fra tresko, som kunne være synlig ankel-dyp.

Stoffer og materialer

Den strenge etiketten til det spanske samfunnet i det 16. og 17. århundre dikterte forholdene ikke bare til klær, men også til materiale:

 • På den tiden ble lyse, fargerike stoffer med et mønster distribuert. Dyrefigurer, religiøse symboler og heraldiske tegn ble brukt som tegning.
 • Fargevalget var forskjellig variasjon. Svart, brun, grå, hvit, rød, lilla og grønn styrte seg i klærne.
 • Klærne ble dessuten dekorert med gylne tråder, snorer, bånd og brokade blonder. Alt dette ble syet på en drakt i en annen retning.
 • På slutten av XVI-tallet var glatte monokromatiske tekstiler på mote.

Tid og tradisjon

Enkelte jenter foretrakk å kle seg annerledes enn edle damer. De hadde en annen mote, som danner grunnlaget for den tradisjonelle spanske folkedrakten. Vi kan dømme dette ved maleriene til den berømte spanske kunstneren Goya, som brukte lyse farger og uvanlig belysning i hans arbeid. Han er en av de første til å forherlige Macha, en byboer som er prototypen til den berømte Carmen.

Klærne til vanlige kvinner fra midten av 1700-tallet besto av følgende elementer:

 • Kvinner hadde fargerike kjoler uten korsetter og brukte ikke metallrammer til skjørt. Bunnen av kjole var med store folder og vinket fritt i vinden.
 • Skjortene hadde en bodice og en lace-up corsage. Ermer ble innsnevret. De kunne rulle opp til albuen eller helt fjernet.
 • Kjolen hadde på seg en jakke.
 • En viktig egenskap ble ansett som en rektangulær ås. De festet håret. Kammen ble skåret, 20 cm høy, med flere tenner. Det var laget av elfenben eller skilpadde skall. Med hårklipp gikk til kvinner i provinsen.
 • En spesiell dekorasjon var mantillaen. Den såkalte blonder lange sløret, som ble satt på kammen. Lysmantillaen ble slitt av ugifte jenter, og den svarte av kvinner. For høytidelige anledninger hadde de et langt slør som helt dekket hele ryggen. I dansen ble sløret ikke brukt, eller var det forkortet versjon.
 • Outfit supplerte folding fan. Han var et virkelig kunstverk, som ble gjort for hånd. Bakgrunnen til viften var laget av tre. Han var dekket med silke, fløyel eller mykt skinn. Noen fans ble dekorert med blonder.
 • I dameklær var viktige detaljer: store øredobber, blomster og kammer for hår.

Om spansk folkedragt

Året gikk, og det spanske antrekket ble forvandlet: Noen av elementene i bykvinnen ble ikke lenger slitt i slutten av det 19. - tidlig 20. århundre. For eksempel ble mantillaen og hesten, kalt peineta på spansk, en del av det kongelige klær. Nå er disse detaljene oppfattet som historiske: de kan ses av og til på nasjonale helligdager, karnevaler eller bryllup.

Nasjonal spansk kostyme - en del av kulturen i Spania. Hver region i landet har sine egne klær:

 • I sør, på landsbygda, danser spanjoler flamenco. Når folk hører dette ordet, representerer de bildet av en lidenskapelig kvinne i en rød kjole. Flamenco ble opprettet og overlevert til andre generasjoner av zigensk kvinne i Andalusia. De foretrakk å kle seg uttrykt for dans, for å understreke hver bevegelse. Danserne har en smal midje og lagdelte skjørt, med frill og draperi. Deres hender er åpne eller helt lukket.
 • I midten av landet hadde jentene tradisjonelle spanske kjoler eller en skjorte med skulderstropper, som var slitt med en kort lysjakke. Hodet var dekket med skjerf eller capes.
 • I Valencia består kvinners kostyme av en silke lys kjole med et forkle. På hodet er det et tynt tracery-tøfler med et mønster som er festet bak bauget. Kjoleen kompletterer de lyse strømper og lavhælte sko.
 • I Catalonia, foretrekker jentene å ha åpne skjørt med mønstrede forklær.Deres figur er understreket av en hvit blonder, og skuldrene er lukket med et åpent sjal. Tynne hansker når albuen blir satt på hender. På hodet - mantilla.
 • Galiciske kvinners antrekk består av en langermet bluse og en flared rød skjørt med lange, mørke fløyel striper. Et lite eller stort forkle med blonder og perler er slitt på skjørtet. Et forsiktig sjal er viklet rundt skuldrene dine. Hodet er bundet med et skjerf.
 • I Nord-Spania, den nasjonale kvinners antrekk i beroligende nyanser og med et beskjedent mønster.
 • I en drakt med kvinner fra Øvre Aragon er det en kremskjorte med en fantastisk solskinn.
 • I Nedre Aragon består festlige klær av et kort plissert skjørt, et forkle og en kortærmet bluse, som er dekket av et sjal.

I rytmen av brennende dans: nåværende trender

Spania er et land med en rik kultur og tradisjoner. Moderne kvinners nasjonale kostyme har arvet mange historiske elementer. Den tradisjonelle antikken er elegant, med interessante dekorasjoner. Den er dekorert med gull og sølv broderi og flerfargete steiner. Knapper med ornamenter, brede belter og store krage kan fortsatt brukes. I en kvinnelig spansk dress er slike detaljer relevante:

 • Hvit eller myk krembluse, syet av lett stoff, med mansjetter, ruffles og blonder.
 • Lang, flared fra midten av låret, et skjørt laget av mykt stoff. Det kan være med konvekse mønstre eller uten dem.
 • Kjole er rød med noen flammer.
 • Sommerkjole i lyse farger og med et mønster av store lyse farger. Den suppleres med en brett brimmed lue eller skjerf.
 • Korsett i form av en svart vest eller blonderopp.
 • Detaljer: kunstige blomster på beltet, på håret eller på kragen.
 • Fargerikt luftig sjal med frynse.

Innbyggere i et solfylt land elsker å kle på en original og naturlig måte. Deres lyse klær med uttrykksfulle detaljer kan skape et minneverdig bilde og gi gjestene en festlig stemning.

Flamenco dans, som ble Spaniens kjennemerke, ble forelsket i mange nasjoner. Det er inkludert i programmet for mange arrangementer for å introdusere litt av Spania og introdusere det til sin nasjonale farge. Sist matte og festivaler har blitt holdt i ulike utdanningsinstitusjoner, for eksempel i barnehager eller på skolen. Velge karnevalstøy, du kan lage et vakkert og passende scenebilde. Nasjonal spansk kostyme for jenter inneholder alle detaljene i det kvinnelige bildet.

Flamenco dress kan være av to typer:

 • Det første alternativet er en kjole med en oval hals og frills eller en flerskikts zigensk kjørt. Under den kan du ha på seg bluser eller topper.
 • Det andre alternativet er en spesiell baht. Dette er et vanlig skjørt med et langt tog på baksiden. Hennes stil er avhengig av dansens stil. Bata gir deg mulighet til å bevege seg fritt rundt scenen, da det ikke holder fast bevegelser. Med hjelpen er det lett å lage et spektakulært bilde av en dansende spanjør.

Fans av solfylte Spania

Kvinnenes nasjonale kostyme i landet av fønikisk opprinnelse er lyse, fargerike, med spesiell energi. Smaker, gamle spansk tradisjoner og originalitet er sammenblandet i den. Mange jenter og kvinner liker bildet av en gratis spansk sigøyner som fritt kan danse i torgene i en livlig by og tiltrekke seg oppmerksomheten til forbipasserende.

Romantiske naturer gir mange positive vurderinger om den nasjonale spanske kostymen. Jentene sier at klærne er perfekte for klassisk spansk dans og flamenco. Hun legger vekt på hver danserbevegelse og hennes stolte holdning. Et langt, mykt, flerskiktet skjørt med rufser holder ikke trinnene og lar deg enkelt flytte i rommet.

Det harmoniske bildet fascinerer publikum med lidenskap og skjønnhet, forårsaker sympati og etterlater positive følelser. Spesielle detaljer gir detaljer om kostymen: en vifte, perler, øredobber og blomster som er festet til håret eller kragen.

Å velge et antrekk, kan du gi frihet til fantasi. Spansk klær er så mangfoldig at det er enkelt å lage med egne hender. Det er ikke nødvendig å tvile på valg av stoffer: monofoniske og flerfargede alternativer vil være hensiktsmessige. En skikkelig spansk kostyme blir en del av en hel nasjon med sin rike historie.

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner