Nasjonale kostymer

Italiensk kostyme

Italiensk kostyme

bli med i diskusjonen

 
Innholdet
 1. Opprettelseshistorie
 2. funksjoner
 3. arter
 4. sko
 5. bilder

Nasjonal italiensk kostyme har mange tolkninger, i hver region er det annerledes. Men antrekk overalt er preget av et opprør av farger og en rekke dekorative elementer som er vanskelig å se bort fra. Ikke rart at det var i Italia som high fashion stammer, og til i dag er dette landet en av hovedstadene av verdensmoteindustrien.

Opprettelseshistorie

Gamle Roma

Historien til den nasjonale kostymen i Italia stammer fra det gamle Roma, hvor antrekkene i sin tur ble lånt fra de gamle grekerne. Sant nok gjorde romerne sine tilpasninger til det og tilføyet mange interessante elementer. I gamle tider var klærne upretensiøse og ble ofte syet av ullduk. Sying ble praktisert minimalt, i stedet for knapper og festemidler brukte brosjer.

Allerede på den tiden hadde romerne en såkalt undertøy - klut, pakket rundt lårene, en av navnene som er en sublar. Kvinner hadde en bh prototype - en fascia som støttet brystet.

Noen ganger ble det brukt en strofium i seg, den var slitt over de viktigste klærne.

Hovedelementet i klær for menn og kvinner var en tunika, den ble båret av både rike romere og deres slaver. Den maskuline oppnådde vanligvis kneet og det feminine - til tå, og kunne ha ermer. I den kalde årstiden oppvarmet de seg og satte flere tunika på hverandre. Klærne ble syet av det bleke linet, kun multifarvede striper tjente som særegne elementer.

Farget tunika ble designet for eksepsjonelle tilfeller, og ikke alle fikk lov til å bruke den.

Gratis romere kunne ha på seg en toga. Denne rett ble fratatt slaver og utlendinger. Hun var et lerret, som ble kastet over skulderen i form av en moderne postbagspose. Hun var slitt over tunikaen, og så lå hun i vakre folder, forskjellige vikter ble syet i himmelen.

I kvinners garderobe var det mye mindre restriksjoner, deres antrekk ble malt i alle farger som var tilgjengelige på den tiden. Over tunika hadde de rike kvinner et forkortet bord - for å demonstrere kledningen i kjole og legge vekt på deres rikdom.

Yttertøyet tjente som en cape - racinium eller pallas. Den ble brukt av kvinner og menn. Hvis det var veldig kaldt, satte de på en tung regnfrakk som heter laena, og hadde også en regnfrakke med hette - kukullus.

Sandaler med mange lærremper ble brukt som sko. Designere til denne dagen er inspirert av denne skoen, og vender alltid tilbake til sandaler gladiatorer.

Middelalderen Era

I det 5. århundre skjedde høsten til det romerske riket, noe som betydelig påvirket ikke bare italiensk historie, men også den europeiske drakten som helhet. På den tiden forblir klærne enkle og upretensiøse. Den ble sydd hovedsakelig fra naturlige stoffer av grå og brun nyanser. De feodale herrene hadde lyse silke klær, som ble hentet fra Byzantium. Klær dekorert med broderte mønstre og hule.

Kvinner hadde på seg klær som skjuler en figur, dette skyldtes påvirkning av den kristne kirke. Bare i det tiende århundre begynte silhuetten å forandre seg, og damene begynte å understreke sin figur. På XII-tallet begynte kjolen å passe rundt midjen, en snøring dukket opp på den. Også begynte å lage tucks og kostymen ble delt inn i to deler - den nedre og øvre.

Renessansen

Renessansen kom til Italia før andre europeiske land, det ble veldig raskt til det rikeste landet. Dette påvirket direkte den italienske kostymen på 15-16 århundrer, som ble etterlignet i andre europeiske land. I en mote enkle glatte linjer, brukervennlighet og "standard" proporsjoner. Enkelheten av kuttet ble imidlertid kompensert ved bruk av dyre stoffer - brokade, fløyel, silke.

I utgangspunktet ble preferanse gitt til lyse muntere farger, men over tid ble de erstattet av mørk, og deretter helt svart.

På 1500-tallet ble det meste av landet beslaglagt av Spania. Den italienske kulturen, som den nasjonale kostymen, fortsetter å utvikle seg bare i Nord-landet og i Venezia, som klarte å bevare uavhengigheten.

Elementer av en menns drakt i denne perioden:

 • Kamichi - den nederste skjorten;
 • Calzoni - tette korte bukser;
 • Sottoveste - montert jakke, kan være ermeløs;
 • Jorn - en festlig regnfrakke med sammenleggbare ermer og en rik overflate.

Langstrakt kaftan ble brukt av eldre menn. Den ble kombinert med en hvit bib (prototype av shirtfronten). Over tid ble den italienske antikken endret. Skjortene kom i mote, som ble spenet sammen med en ledning rundt halsen. De ble slitt med en kaftan med en dyp firkantet halsring eller stand-up krage. Kombinert med strømper og bukser til kneet. Fra oven hadde de jubbone - en fantastisk og lang regnfrakk, som over tid ble smalere og kortere. Han hadde puffy ermer og en stor krage.

Nobler bar alltid et sverd med dem (venstre) og en dolk (til høyre). Kostymen ble supplert med en veske med belte, hansker og en massiv gullkjede. Dameklær var mye mer spektakulær og rikere, jentene hadde en kjole med en tett topp og et skjørt i brettet, som ble kalt gamurra. Bildet ble suppleret med en lys kappe eller et stykke stoff, som var festet til kjole.

Yttertøyets rolle ble spilt av en lang regnfrakk, noen ganger ble den syet med åpninger for armer. Tilbehøret var lommebøker som ble hengt på belte, hansker og lommetørkle med broderi.

På 1500-tallet viste undertøy og strømper seg, ble kjoler frodige og mer spektakulære. Jentene begynte å ha på seg kjoler med en dyp hals, skjørtene var store, tunge, med mange folder. Om vinteren supplerte kvinner antrekket med en kobling av silke med pelsbekledning. De hadde balter på hodet eller dekket seg med slør. Også ble flere sengetepper, vanligvis av blonder eller silke, kastet over hodet.

Kvinners renessansekostymer ble prototypen til den nasjonale italienske kostymen.

funksjoner

I Italia, i motsetning til andre europeiske land, er det ingen enkelt nasjonal kostyme.

Faktum er at forskjellige regioner i landet ble skilt fra hverandre i lang tid, og til slutt forenet litt mer enn 150 år siden. På den tiden var tradisjonene allerede fullt etablert, og de var forskjellige i nesten hver eneste landsby tatt!

Siden det er praktisk talt umulig å vurdere hver region, er det verdt å bo på flere hovedregioner som skiller seg ut for sin farge. Selvfølgelig har alle varianter av italiensk kostyme de samme elementene og likhetene.

Hovedfunksjonen er lysstyrken og den rike fargepaletten. Skjørtene til italienske jenter er oftest dekorert med tegninger av forskjellige farger - roser, pioner, tusenfryd, tusenfryd.

Den store innflytelsen fra den tradisjonelle kostymen kan ses i samlinger av kjente motedesignere Domenico Dolce og Stefano Gabbana, som ofte lager kjoler i italiensk stil.

Stor oppmerksomhet til smykker, de er en integrert del av kjolen. Giftte jenter er pålagt å ha på seg en lue og en svart jakke, ugift kvinner bærer et hvitt forkle, og enke kvinner bærer en svart.

arter

kvinne

Grunnlaget for den nasjonale kostymen er en puffed skjørt (gonna), en hvit, ofte brodert skjorte (camichia) og en bodice. Kompliserer bildet av et lyst forkle (grem biule) og et skjerf på hodet (fatzoletto).Dette er hovedelementene i den italienske kostymen, som finnes i alle regionene i landet.

Bare lengden på skjørtet, farger og farger, tilstedeværelsen eller fraværet av blonder er forskjellig. Blonder var vanligvis populært hos edle italienere, og uformelle klær for vanlige jenter var enkle og beskjedne. Men brudekjoler var veldig spektakulære - de var dekorert med bånd, fjær, broderi, brosjer.

mann

Menns nasjonale kostyme er mye lettere enn kvinners. Den består av bukser under kneet (pantalons) og en hvit skjorte. Bildet suppleres med en kort jakke (jacca) eller ermeløs jakke (panchotto). Hodet er dekket med berrit - en ullhodetrekk eller en Phrygian cap.

Bukser kan være av forskjellige lengder, men pass på at de fylles i leggings. På beltet er festet ragas - et stykke stoff som fungerer som en prototype av beltet. Forsiden av jakken er vanligvis rikelig dekorert med broderi.

Kostymer i de sørlige regionene

Klærne fra kvinner fra de sørlige regionene og spesielt Sardinia er spesielt forskjellige. Rike damer hadde lyse kjoler, rødt hersket. Sørg for å utfylle bildet ditt med mange ringer på fingrene.

Stakkars kvinner hadde praktiske grå kjoler med mange lommer, antall ring på fingrene var minimal. Det viktigste elementet i garderobeskapet var et lommetørkle som dekket hodet og skuldrene. Det kan se ut som et ekte kunstverk: av fin blonder eller dyrt stoff, dekorert med forseggjort broderi. Noen ganger tok det mer enn ett år med hardt arbeid å lage en slik skodder.

I anledning av ferien kunne kvinner ha på seg flere skjørt og skjerf på samme tid.

Venetian karneval kostyme

Det var venezianerne som presenterte ideen om karneval til verden, og italienerne generelt. Karnevaler i Venezia er fortsatt støyende og morsomme, i løpet av denne perioden blir byen et ekte teatralsk landskap, hvor du kan se unike produksjoner.

Alle til stede er forent av en ting - tilstedeværelsen av en dress og en maske. De fleste antrekk er mer som kunstverk, som noen ganger går opp til 15 meter stoff. I Venezia er det mange butikker som tilbyr antrekk for karnevalet og alle nødvendige egenskaper for utleie.

Du kan kle deg som hjertet ditt ønsker - en edel dame med blått blod, Harlequin eller Pierrot, en musketeer eller en bautto. Alt avhenger av kreativitet og fantasi. Det er sant at det på gaten festligheter kan være begrenset til bare en maske, og på noen offisielle hendelser er det bare uanstendig å vises uten en drakt.

sko

Fottøy i Italia, som en del av den nasjonale kostymen, er mangfoldig. I mange regioner er det fortsatt syet for hånd, men som kostymen selv, kostnaden som noen ganger når flere tusen euro.

I forskjellige områder kan du finne slike sko:

 • Tre sko med skinn sokker;
 • Lærsko med tresåler;
 • Tekstilsko med faste såler;
 • Myke sandaler fra stubby skinn med lange stropper.

Sistnevnte kom fra antikken og er fortsatt aktivt brukt i de fjellrike områdene i Italia.

bilder

Nasjonalt antrekk av en ung jente på Sicilia. Et fluffy blekrosa skjørt, dekorert med snørebånd, en hvit skjorte, en corsage, et hvitt forkle, med valmuer brodert på den og et duplikat av hodeskallen. På bildet samler jenta appelsiner, men i hverdagen levde de selvfølgelig mer beskjedne kjoler. Slike spektakulære antrekk var ment for en høytidelig anledning.

Italiensk bryllup i nasjonale kostymer. Bruden har et rikt antrekk som er fylt med brodering, gull og smykker. På hodet er et tradisjonelt hvitt skjerf. Brudgommen er mer begrenset - han har en hvit skjorte, lange johns og en mørk blå vest laget av brokade.

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner