Nasjonale kostymer

Karel nasjonal kostyme

Karel nasjonal kostyme

bli med i diskusjonen

 
Innholdet
 1. Litt historie
 2. Klassisk karelsk skjorte rekko
 3. Andre elementer av den karelske nasjonale kostymen
 4. Menns drakt
 5. Hatter til menn

Det vil være et spørsmål om typen kostyme som ble funnet i den sørlige og vestlige delen av Karelske Isthmus. Finnerne kalte denne typen kostyme Rekko, på grunn av den spesifikke typen broderi på skjorten. Dette broderiet er gjort foran kragen, som du kan se på bildet.

Litt historie

Karelen er et kontinuerlig område, men det er delt inn i tre politiske deler. Her er et kart som viser de forskjellige regionene i Karelen.

Regionene i Sør- og Nord-Karelen ligger innenfor den finske stats nåværende grenser. De hvite kareliaområdene, Olonets Karelia og Ladoga Karelen ligger i Republikken Karelen i Russland.

Det inkluderer også regionen Zaonezhie, som ligger øst for innsjøen Onega, og befolket utelukkende av russerne, for å fortynne prosentandelen karelere i republikken. Karelske Isthmus er for tiden en del av Leningrad-regionen i Russland, sammen med Ingria.

Karelians er nært knyttet til finerne, de snakker karelsk, finsk og er nært beslektet med originalspråket. Som regel snakker områdene øst for grensen og innsjøen Ladoga ren karelske.

Og i Finland, Karelske Isthmus og nord for Ladoga-sjøen, snakker det karelske dialekter av det finske språket.

Det er også et samfunn av ortodokse karelere som bor i Tver-regionen i Russland.

De flyttet der for å unngå religiøs forfølgelse av lutherserne, men de var mest assimilert av den russiske befolkningen. Karelske Isthmus med en del av territoriet nord for Lake Ladoga ble vedlagt Sovjetunionen fra Finland på 1940-tallet. Dette landet vises fortsatt på finske kart.

Kostymen, som vil bli diskutert, ble funnet i forskjellige deler av Sør-Finland, på Karelske Isthmus, og i Ingria, som ligger sør for forrige grense. Denne kvinnedrakten støttes fortsatt av et lite karelsk og engrisisk samfunn, samt av dem som nå bor i finske grenser.

Karelske Isthmus med en del av territoriet nord for Lake Ladoga ble vedlagt Sovjetunionen fra Finland på 1940-tallet. Dette landet vises fortsatt på finske kart.

Som det fremgår av dette kartet, i tillegg til Tuuteri, finnes kostymer med Rekko i områdene Koivisto, Kuolemayaarvi, Uusikirkko, Muola og andre. De har selvfølgelig nå alle russiske navn. Det er forskjeller mellom detaljene på kostymer fra forskjellige områder. Denne kostymen ble også funnet sør for grensen, i enkelte deler av Ingria, spesielt i områder nord for St. Petersburg.

Klassisk karelsk skjorte rekko

I Karelen levde folk i spente og vanskelige forhold. Stoffet ble brukt mer økonomisk enn i de vestlige regionene i Finland, men ble kompensert av sjenerøs og fargerik broderi med tradisjonell blonder.

Rekko er det sentrale elementet på forsiden av skjorten. Design, farge og grader av broderi varierer etter område. Valkyarvi laget av oransje, blå og hvit ull. Tilsynelatende var den originale fargen på broderi rekko gylden gul. Noen nyanser av gul-oransje er fortsatt de viktigste. Den åpne siden holdes i lukket stilling med en gravert sølv eller tinnbrosj, hovedsakelig for gifte kvinner.

På bildet tatt fra en finsk kvinnees blogg kan du se Rekko. Hun er en fantastisk sømmer og gjør også solbriller. Hennes navn er Soya.

Noen ganger er det drakter med falsk rekko, det er ganske enkelt sydd i en skjorte.Dette bildet er fra en katalog av et selskap som lager masseproduksjon av kostymer. Det er mye lettere å gjøre.

I tillegg til rekko er en smal strimmel av krage, mansjett og skuldre dekorert med broderi. I Ingria, er ermene ofte samlet på toppen av skulderen.

Andre elementer av den karelske nasjonale kostymen

På den karelske Isthmus ble kvinners solbriller slitt i øst og sør og skjørt i nord og vest. Kostymer Rekko kommer i alle typer, avhengig av området.

På vestsiden av isthmusen er kjolen slitt i samme farge som i Muola. Strikket plaid sydd på hemmet, som i Koivisto og Kuolemaayarvi.

I Ingria er rekko kostyme også noen ganger slitt med skjørt.

Kvinders forklær av ull eller sengetøy, vanligvis med broderte elementer og / eller broderi.

Lin-forklær har ofte nyytinki-innlegg, hjul, snørebånd og / eller kanting, som dette eksemplet fra Saccola.

Tan - lær casual sko, som er karakteristisk for Karelen. De ligner på de som bæres av samene (Lappene), men kort sagt. De har en særegen spiss sokkel.

Jenter bærer et bandasje eller bånd rundt hodet.

I Ingria er båndet ofte dekorert med beadwork og metallplater. Her er et eksempel fra Tyro.

Gift kvinner bærer en hodeplagg kalt sorokka, som er laget av stoff med broderi og / eller dekorert med et applikasjonsbånd rundt hodet.

Menns drakt

Nasjonale dragter for menn inkluderer hvitt sengetøy eller bomull med lange ermer og ullbukser som heter luukkuhousut.

Det er ingen lyn foran, i stedet et panel med knapper. Ved bryllup ble menn laget for å knytte skuldrene med skarlagen skjerf.

Bukser kan være lange eller korte. Kostymer inkluderer også vester og korte jakker, kalt roijy eller strøk. I noen drakter bærer menn belter, skjerf og luer.

Hatter til menn

 • Lippalakki - cap med hard topp foran;
 • Pellilakki - en hette på flere stykker;
 • Varraslakki - strikket, spiss hue;
 • Silinteri - en klassisk lue;
 • Kairalakki - runde hette på seks deler uten topp;
 • Huopalääppä - høy føltehue med bånd og tinndekorasjon;
 • Hylkeenpyytäjän laaki - "Hunterhetten", strikket lue.

Menn hadde også lærbelter og en skjedekniv.

Skoene ble vevd av bjørkebark, og støvlene var råhud. Vintersko var koibi - støvler laget av deerskin.

kommentarer
 1. Jenny
  09.10.2017

  Hva en skjønnhet!

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner