Nasjonale kostymer

Koreansk nasjonal kostyme

Koreansk nasjonal kostyme

bli med i diskusjonen

 
Innholdet
  1. Karakteristiske trekk ved den koreanske nasjonale kostymen
  2. Verdien av farge i klærne til innbyggerne i Korea
  3. Moderne versjoner av kostymen til innbyggerne i Korea

Den koreanske nasjonale kostymen kalles hanbok, og i Nord-Korea kalles det chosonot. I den moderne verden finner den ganske sjelden på gatene. Imidlertid på kattegården i Korea av og til ser disse tradisjonelle antrekkene ut med sine glatte og presise linjer, mangfoldige og sjarmerende farger og omhyggelige kunstneriske broderimotiver.

Opprettelsen av hanboken er et eget sted i den moderne koreanske moteindustrien.

Menn i dag bærer sjelden tradisjonell drakt, som ikke er sant for kvinner. Å hylle tradisjonene, representanter for den rettferdige halvdel av menneskeheten, velger hanbok som en seremoniell kjole.

En obligatorisk egenskap for en nasjonal kostyme er for mange viktige hendelser, inkludert bryllup og andre familieferier, samt nasjonale helligdager. Derfor vil i alle koreanske kvinners garderobe det være minst en kvinnedrakt for det koreanske folket.

Karakteristiske trekk ved den koreanske nasjonale kostymen

Siden adventen av den nasjonale koreanske kostymen har endret seg mer enn en gang. I dag blir hanboken sydd på modellen som dukket opp under regelen av etterkommerne til Joseon-familien, som regjerte i 500 år. Basen på kostymen la canons av konfucianismen.

Kvinne hanbok

Hovedkomponentene til kostyme for kvinner er en ganske løs og lang skjørt, som har en lukt kalt chima, samt en jakke som heter chogory.

En tradisjonell skjørt kan bestå av ett eller to lag, og kan også sys av dynet stoff for den kalde årstiden. Det er også skjørt med lukt, plassert i ryggen, og endelte skjørt. Elegante kvinner jakker er kjent for sin lille lengde og de er preget av rundhet av linjer og tilstedeværelsen av dekorative elementer i form av broderi.

Det antas at før kvinnens jakker i hanboksene var så korte at de ikke dekket deres bryster. Koreerne nekter imidlertid sterkt å være enige med disse dommene og diskrediterer sine fromme mennesker.

Til jakken på kragen festes tapeet tonzhon, slik at du visuelt trekker nakken. Ribbons otkorym, som er festet til jakken og henger av lengden på skjørtet, er også en integrert del av den kvinnelige hanboken. Skjæringen av jakken er preget av sin spesielle nåde takket være perehylser, hvis linjer ligner takene på koreanske hus og hvalkragen.

Den tradisjonelle antikken for koreanske kvinner er preget av en løs og fluffy kutt som skjuler silhouetten.

Det er to tolkninger av hanboken:

  1. Tradisjonelle kostymer er laget i henhold til historisk fastsatte regler;
  2. Moderne versjoner av nasjonale kjoler der de mest modige designbeslutningene er belagt.

Broderi på kostymen, som pleide å dekorere klærne til bare aristokrater, okkuperer et spesielt sted og er et karakteristisk trekk ved hanboken. Broderte blomster-, animalistiske og andre ornamenter er tradisjonelt plassert på skjørtets nederkant og på ermene. En koreansk dame kostyme suppleres med hvite Poson sokker, med rette sømmer og silke silke sko.

Å gi harmoni sko er også dekorert med broderi.

Mann hanbok

For menns tradisjonelle kostyme er preget av tilstedeværelsen av den originale lue med bred kant, som har navnet katten.Hoveddelen av kostymen består av en Chogori jakke, som ikke er så kort som i den kvinnelige versjonen av kostymen, og bukser kalt paji. Et karakteristisk trekk ved disse buksene er en ganske løs passform, noe som gjør at koreanerne kan sitte på gulvet uten å føle seg begrenset.

Noen tilfeller innebærer å sette på en koreansk kappe over navnet på en turugi over en jakke. Det er også sokker og sko på menns føtter som er lette å ta av og ha på seg. Forresten bestemte Korea seg for å ta av seg skoene innendørs.

Verdien av farge i klærne til innbyggerne i Korea

Fargen på hanboken i Korea har alltid fått stor betydning. For tradisjonelle kostymer, brukes fem primære farger vanligvis.

Rød farge symboliserer velstand og velvære. Det kongelige par hadde rødt robes for ulike seremonier. Brudens skjørt var også tradisjonelt rødt og slitt med en grønn jakke.

Blå farge betyr stabilitet. Slike klær ble brukt av tjenestemenn i arbeidstid, så vel som dommere i retten.

Betydningen av svart for folket i Korea er uendelig og kreativ. Hettene til menn er svarte i farge.

Gul farge betyr sentrum av universet. Denne fargen var knyttet til kongens familie og var bare tillatt i sine klær ved rettsarrangementer.

Hvit farge var bare tillatt for den aristokratiske klassen. De som ikke hadde noe å gjøre med adelen, var strengt forbudt å bruke hvite klær. For vanlige mennesker ble det kun tillatt grå, svarte og lyse grønne hanboks.

Fargen på drakten har også betydning for å bestemme statusen til en kvinne i samfunnet. Under bryllupsseremonien hadde brudekjolen tradisjonelt rød og gul farge. Etter bryllupet endret jenta hennes gule jakke til grønt, hvor hun gikk i en måned, og på denne måten uttrykte sin respekt for sin manns foreldre.

I tillegg til bruden ved bryllupet, bør hanbokens mor også være av en viss farge: brudgommens mor har en blå drakt, moren til bruden er preget av rosa farge på klærne. Ekteskap av en kvinne kan identifiseres av lilla fargen på båndet på kragen. Guttenes mor ble preget av tilstedeværelsen av en blå drakt på mansjettene.

Moderne versjoner av kostymen til innbyggerne i Korea

Siden i dag er hanboken slitt hovedsakelig på høytidelige anledninger, det er flere typer som er karakteristiske for disse hendelsene. Menzhhol hanbok kalt festlige kostymer som er slitt for å feire det nye året og for den tilhørende seremonien som hedrer foreldre.

Voksne bærer tradisjonell hanbok for slike saker, festlige klær til barn - en flerfarget stripet jakke og bukser eller et skjørt avhengig av kjønn av barnet. På barnets første bursdag kommer slektninger og venner til å ønske barnets helse og velstand. For en slik begivenhet legges en spesiell takbokbok på barnet.

Klæren til gutten på den første årsdagen av livet hans er en rosa eller blå jakke kalt zhogori og en lang blå kappe, som heter Korym. Jenta er preget av et antrekk som består av en farget jakke i en stripe eller en festlig tanjakke, som i en stund har vært populær blant koreanske innbyggere.

60-årsjubileet for livet er en viktig begivenhet i hver Koreas liv. For dette tilfellet er det en hesteryggenbok, oppkalt etter en feiring organisert av slektninger til dagens helt. Menn på denne dagen skal bære Kyungvan Chobok, for kvinner festlige klær er en Tane jakke.

Ikke et eneste bryllup, som spilles i samsvar med landets tradisjoner, er komplett uten en hulebok. Denne typen hanbok er preget av sin spesielle luksus. Slike kostymer er nødvendigvis dekorert med broderi, håndmalt eller gull.

Mannlig brudekjole består av de tidligere nevnte tradisjonelle buksene, jakken og frakken, samt en kappe som heter magchoj og en spesiell chokka vest.

Bruden har et tradisjonelt grønt skjørt og en gul jakke. Fra oven legger hun på seg en frakk for kvinner, kalt wonsam. Frisens frisyre er dekorert med en chocturi-krone.

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner