Nasjonale kostymer

Tysk nasjonal kostyme

Tysk nasjonal kostyme

bli med i diskusjonen

 

Historiske fakta

Hvert land har en original nasjonal antrekk. Skottene viser rutete skjørt, japansken vises fortsatt på gatene i kimono. Tyskland er ikke noe unntak! En stat med en så rik, rik historie kunne rett og slett ikke stå til side.

Hvis en moderne person hører om Tysklands nasjonale kostyme, vises et klart bilde umiddelbart i sin fantasi. Tysklands tradisjonelle antrekk er det enkleste å gjenkjenne, og alt takket være festivaler holdt ofte rundt om i verden. Kostymen absorberte hver særegen egenskap av tysk kultur.

Historien om opprettelsen av den nasjonale kostymen begynte i oldtiden, selv i tiden med det primitive samfunnet. Tysklands territorium kunne gi bosetterne dyreskinn, hvorfra folk nesten ikke kunne lage varme kaftaner. Dette kan ikke kalles et tradisjonelt antrekk, men det var da den tyske kulturen ble født. Det var ikke noe estetisk i det gamle antrekket - alt som trengte var å forsyne seg med varme og beskyttelse mot små insekter.

Utviklingsstadier

I de innledende stadier av dannelsen av den nasjonale tyske kostymen påvirket Romas enorme innflytelse. Representanter for den tyske nasjonen oppstod konstant på territoriet som tilhørte det store imperiet, og de urbefolkningens klær tiltok dem. Etter å ha studert detaljene i kjolen, begynte tyskerne gjerne å utnytte mange elementer av den romerske drakten.

På renessansenstidspunktet gikk den tyske klærne motsatt. Klær har gjennomgått dramatiske endringer for å komme til utseendet som er så kjent for en mann i det tjueførste århundre.

I hver region i landet hadde kostymen noen forskjeller:

 1. Tyskerne, som har stor formue, kledd i kostymer laget av dyre stoffer - lin, ull, fløyel, gikk prioritert.
 2. Personer med lav inntekt fikk ikke lov til å bruke vakre klær i henhold til loven. De var begrenset til hjemmelagde kostymer. For deres opprettelse brukte de billigste materialene. Skygge av klær kunne ikke skryte av mangfold - bare grå og brun ble tillatt.

spesifisitet

Nasjonalt antrekk fra Tysklands folk ble opprettet avhengig av områdets geografiske trekk. Det ganske varme klimaet i landet tillot tyskerne ikke å vikle seg i pels, flyktet fra kulden.

Landskapet bidro også:

 • Folk som bodde i fjellområder var mer tilbøyelige til å blinde vind, så det ble bare brukt tykk klut til skreddersy.
 • Piemonteområdet var hyggelig tørt, nedbør var ekstremt sjelden, så tyskerne lagde sko av havre eller halm.
 • Kystregionen, tværtimot, plaget beboere med høyt fuktighetsnivå. Folk legger på lærvarer, og sko kan til og med være laget av trematerialer.
 • På sletten hadde tyskerne et linktøy.

Utseendet til den tradisjonelle kostymen av Tyskland avhenger ikke bare av klimaet. Påvirket av tyskernes natur. I motsetning til de fleste andre nasjoner ble den tyske nasjonen aldri preget av et bestemt ønske om luksus. Klærnes tiltrengelighet var i moderat strenghet og nøyaktighet. Selvfølgelig nekte tyskerne seg ikke dekorative elementer, broderi og blonder, men dekorasjoner ble ikke ansett som det viktigste.

Utvalg av nyanser og mønstre

Den vanligste fargen på kostymen i Tyskland var blå og grå. Klærne, laget i dype blå nyanser, ble brukt av tyskere og tyskere ved spesielle anledninger, til en høytidelig begivenhet.De fleste familier har også råd til en blå antrekk hver søndag.

De rike dukket opp offentlig i klær med en overveiende rød og grønn farge.

For bondedraktene ble brune nyanser oftest brukt. Klærne deres var rettet utelukkende på praktisk måte - spor av støv og smuss kan ikke ses på kjedelig stoff.

Ornamenter på nasjonale kostymer så fantastisk ut. The needlewomen satte alt sitt talent til å skape fantastiske mønstre. For det meste ble klærne dekorert med broderi og tekstil applikasjoner av naturlig og vegetativ orientering, jentene var veldig glad i blomstermotiver. Kostymen til familier med stor stamtavle ble også preget av broderte heraldier.

stil

Den tyske befolkningens nasjonale kostyme har en utmerket eiendom - du trenger ikke å bry deg om det. Denne kvaliteten var av stor betydning, fordi ikke alle kunne ha råd til å oppdatere sine garderober hver måned. Et sett med klær tjente tyskerne trofast lenge, uten å skille seg med en presentabel uniform. Crayon tradisjonell kostyme beundret pålitelighet.

Stilen var fri, bevegelsene til folk var ikke begrenset. Den brede ermet og det samme store armhullet gjorde klærne så komfortable og enkle å bære. Stingene gni ikke følsom hud.

Kvinners nasjonale antrekk

Den tradisjonelle kostymen for jenter, som fikk det interessante navnet "Dindrl", ble først slitt av maids. Men etter en kort stund så noen kjolen av denne kjolen, og ingen tysk kvinne kunne forestille seg seg uten en dindel.

Det var en hvit bluse, som understreket femininiteten og elegansen til en tysk kvinne, og en attraktiv søndag, som inneholdt en korsett med snøring og et langt skjørt med mange folder. Korsett fremhevet mesterlig brystets naturlige skjønnhet.

I garderoben til en tysk jente var det definitivt en elegant dindl, nødvendig i tilfelle høytidelige arrangementer og festligheter. Han ble skilt fra den vanlige versjonen med en bred ermet og et lysere forkle.

Nasjonalt tysk forkle kan gjenkjennes av mønstre av striper, men det finnes solide alternativer. Forkleet hadde en detalj som kunne fortelle mye om kvinnen. Hvis buen ble bundet til høyre - dette betydde at jenta var gift, og til venstre - en tysk kvinne på jakt etter relasjoner. Kvinner sørger for sin døde mann, bundet en bue i midten.

Menns drakt

Tyskerne elsker ordre i alt, inkludert i klær. Hva består en tradisjonell tysk antrekk av?

 • Som vanlig inkluderte menns nasjonale kostyme en vest, jakke og bukser. I stedet for bukser ble tyskerne ofte erstattet med skinnbukser, noe som skaper et strengt bilde av en selvsikker person. Ikke mindre populært var buksene.
 • Bukser kombinert med lave strømpebukser med blå og andre lys nyanser.
 • Menn elsket å bruke suspenders og belter.
 • Hver tysk hadde en jaktkniv. For ikke å bære den i hendene, tenkte de å sy en stor lomme på buksene sine.
 • Hvis en mann hadde et seriøst møte, ville han ha på seg en elegant dobbel-breasted pelsjakke.
 • Slipsene ble brukt som menns tilbehør, og hovedattributtet var en tradisjonell hodeplagg - en grønn lue med stor fjær.

Barns mulighet

Tyskerne kledde gjerne barn i nasjonale kostymer. Utstyret til jenter fra barndommen lærte dem skjøthet og ømhet - de små gikk i miniatyr kjoler, solbriller og forklær. Guttene hadde breeches med suspenders, hvite skjorter med vester og støvler.

Flott Bryllupsklær

Ekteskapsceremoni betyr mye for det tyske folket. Familier av begge parter begynte å forberede seg på bryllupet lenge før, men spesielt brudens foreldre fussed. Ønsket om å forberede seg til datteren, den vakreste kjole, er ganske naturlig, og selv de fattige lagene av befolkningen har alltid håndtert denne oppgaven.

Den nasjonale kostymen ble dekorert med utsøkt broderi.Broderte symboler lovet de nygifte hjemmets komfort og hengivenhet til hverandre til slutten av dagene. Stilen på brudekjole understreket skjønnheten i figuren - den forbløffende buen i livet og busten.

Bruden holdt en frodig bukett med blomster. Tyskerne kastet ikke sine kjærester - buketten ble holdt for alltid, blomstene tørket. Brudekjole for kvinner fremkaller fortsatt glede blant motedesignere.

Møtet med modernitet og tradisjon

I dag bærer jenter og menn i Bayern den nasjonale tyske kostymen med glede. Det antas at det ikke er noen mer stilig enn den som har på seg tradisjonelle klær i Tyskland. Kostnaden for klær er høy og kan føre til et alvorlig slag mot familiens økonomi.

Selvfølgelig var det noen endringer. Tidligere hadde tyskerne lange skjørt - kanten deres nådde ikke til nivået på knærne. Nå har jenter råd til minikjørt, men det meste er kanonen bevart - den bayerske frauleinen tillater ikke å være lisensiert.

anmeldelser

Tysk nasjonal kostyme tiltrekker øyeblikkelig oppmerksomhet. Eiere av tradisjonell antrekk lar bare positive anmeldelser. De er beundret av bekvemmeligheten av kjolen - den er laget av deres myke, behagelige for kroppsmaterialene, huden har alltid tilgang til oksygen.

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner