Nasjonale kostymer

Japansk drakt

Japansk drakt

bli med i diskusjonen

 
innhold
 1. Århundrer gammel historie
 2. Utviklingsstadier av den japanske kostymen
 3. Unike egenskaper av tradisjonelle japanske klær
 4. Varianter og varianter
 5. Japanske tradisjoner i den moderne verden
 6. anmeldelser

Århundrer gammel historie

Den stigende solens land ... Hvor mye mysterium og storhet ligger i disse ordene! Historien og tradisjonene i Japan kan beundres uendelig, hver gang oppdage flere og flere interessante fakta. Men spesiell oppmerksomhet bør gis til den nasjonale japanske kostymen, fordi dette ekstraordinært vakre klæret akkurat nå beundrer både menn og kvinner over hele verden.

Japanske motiver kan kalles en sann verdenskunst. For første gang ble nasjonale kostymer fra Japan nevnt i deres uigennyttige manuskripter av de vise mennene fra Midt-Riket. Det var Kina som påvirket dannelsen av mange japanske tradisjoner. Denne innflytelsen, inspirert av Buddhismens kultur, har ikke omgått mote design.

Det sjette århundre i vår tid var preget av den endelige dannelsen av den tradisjonelle japanske kostymen, som kan observeres av folk fra det tjueførste århundre. En slags "telefonkort" i Japan ble dannet - den tradisjonelle kimono.

Utviklingsstadier av den japanske kostymen

De sanne lovgiverne av japansk mote var skuespillerne til det berømte Kabuki-teatret. De trengte å forbedre sine klær hele tiden, velge de mest hensiktsmessige og vakre alternativene for scenebilder, dans og teaterforestillinger. Beboere i byen, som kom til forestillingene, la merke til nye detaljer om den tradisjonelle kjole og utnyttet dem med glede.

Fremskritt i utviklingen av nasjonalt japansk klær måtte i utgangspunktet antas av bønderne, siden edle aristokrater favoriserte kostymer hvis stil ble vedtatt fra Korea og Kina. Etter flere århundrer kunne japanskene av alle klasser ikke forestille seg seg uten den tradisjonelle kimono, så de fattige og de rike hadde tradisjonelle modeller.

Tiden gikk, og japanske klær ble delt inn i to åpenbare grener - mann og kvinne, fordi i utgangspunktet var alle antrekk universelle. Mo og Hakama ble oppfunnet - skjørt og bukser. Japansk og japansk reagerte negativt på denne innovasjonen, men pålegget av keiseren tvang dem til å akseptere endringer i mote.

Unike egenskaper av tradisjonelle japanske klær

Kvinner holdt et spesielt sted i japansk kultur. Deres viktigste plikt var å forårsake ubegrenset beundring for menn, å tilfredsstille dem på alle måter, og estetisk glede var i første omgang. Kvinne kimono hjalp geisha til å demonstrere sin nåde og hjelpeløshet, for å understreke verdighet av utseendet.

Utformingen av menns tradisjonelle antrekk forfulgte andre mål. Klærne bør være strenge, praktiske og ikke-merkbare, noe som resulterer i at klær til japanske menn ble designet i diskrete, mørke farger. Mønstrene i kimono var fortsatt til stede - disse var geometriske utskrifter. Vegetative ornamenter og bilder av dyr, fisk og fugler var mindre sjeldne.

Festive kvinner og menns antrekk så virkelig nydelig ut. For deres design brukte de lyseste nyanser, perfekt i harmoni med hverandre.

Det har alltid vært sesongmessige trender. På høsten hadde jentene kimono med V-ark mønstre, i våren rosa sakura blomster blomstret på stoffet, og med vinterens begynnelse ble klærne dekorert med delikate nåler av pine matzoh.

Varianter og varianter

Nasjonale japanske kostymer har noen forskjeller, avhengig av den sosiale statusen til en person, kjønn og stilling i samfunnet.

 • Kvinners japanske drakt er dekorert veldig forførende og med noen triks. Antrekket inneholder flere lag med klær, som samlet gir et design som tilsynelatende ved et uhell åpner bunnproduktene noen steder. Dette er nødvendig for ekstra seksualitet.
 • Undertøyene er skjørt, futan og koshimaki, samt en undershirt som heter hajadzuban. Det er nødvendig at disse produktene er kombinert i farger med kimono.
 • Ingen tradisjonell kvinners antrekk kunne gjøre uten obibeltet. Ob har en slående lengde - standardmodellen er minst fem meter. Denne lengden er nødvendig for å knytte den komplekse, men herlige buer. Beltet kan bli laget i forskjellige farger og dekorert med mange ornamenter som ikke bare er nødvendige for skjønnhet. Obi rapporterte om sivilstatus og sosial status.

Japanske sko

For europeiske kvinner, synes japansk stil ikke å være komfortabel. Produkter for japanske ben er virkelig spesifikke. De mest populære modellene av nasjonale japanske sko er zori og kan.

 • Dzori ble brukt av bondepiger, fordi disse skoene er så enkle som mulig og ikke attraktive. Disse er flate størrelse kurv sandaler.
 • Geta kunne ha råd til den rike japanske og profesjonelle geisha. Geta er delt inn i to variasjoner. Den første modellen er utstyrt med en stor treblokk med et hakk i bunnen. Den andre er en trebenk. Den høyeste plattformen kan nå så mye som ti centimeter. Skosnitter er festet mellom pekefingeren og tommelen, holder benet fast.

Skapelsen av kan engasjere seg i de mest talentfulle artister, som de var nødvendige for å dekorere det festlige maleriet. Mange par sko hviler på museer - de ser så bra ut. Folk som er velbevandret i kunstens verden, kan kalle en verdig motstander av berømte malerier.

tilbehør

Smykker japanske kvinner var ikke spesielt trengte på grunn av de herlige nasjonale kostymer. Men noen tilbehør i garderoben av japanske skjønnheter er fortsatt tilstede.

 • Netsuke ", festet til beltet;
 • Kombiner, pinner og elegante hårnål for hår;
 • Fan.

Samurai uniform

Samurai-kostymen var hovedindikatoren for den japanske krigerens maskulinitet og mot. Samurais donned spesielle kjoler som var tilgjengelig utelukkende for sin klasse. Allmennene som våget å bære tradisjonelle krigerklær ble sterkt straffet. Men når det gjelder store helligdager, kan keiseren tillate håndverkere å vises på en feiring i hakama-plukket bukser som ligner et kjørt.

Samuraiens form består av to kimonoer. Bunnen var en snøhvit farge. På den øverste kimonoen sysede familien våpenskjold, og viste andre, hvorfra feudal familien kom samurai.

Baby kimono

Den nasjonale japanske kostymen for en jente er forskjellig fra en voksen kimono av pretensiøsheten, og elegansen økte flere ganger. Farger på barnas antrekk er mye mer pittoreske. Utskrifter av produktspesifikke - hver tegning er utstyrt med en spesiell betydning. Det antas at mønstrene gir lykke til jenter.

En av de mest populære tegningene på en kimono for en jente er carps - koi. Mange legender er knyttet til koi, så designerne av kjolen valgte dem som det dominerende symbolet.

Skoleuniform

Etter å ha først oppstått på terskelen til grunnskolen, kan japansk førstegradere ikke være redd for at de vil bli tvunget til å ha en viss skoleuniform, men det finnes tradisjonelle detaljer i offisielle klær for skolebarn.

 • Uniformen for jenter i grunnskolen er en lysbluse og en lang bluse til kneet. Gutter har svart og blå shorts med hvite skjorter.
 • Senior klasser tyder på dramatiske forandringer i form.Gutter er tvunget til å kle seg i klær, laget i hærstil. Jenter legger på sjarmerende sjømannsklær som selv europeiske skolepynt har på seg. Dette skjemaet heter "Gakuran". Hvis du oversetter bokstavelig talt, får du en "student fra Europa".
 • Sjømannsklæren består av en jakke og et plisset skjørt. Bluse dekorert med krage i marine stil. På blusen er det en sløyfe til det røde båndet, som skolepenslene om ønskelig erstatter med bånd, sommerfugler og buer.

Japanske tradisjoner i den moderne verden

Tradisjonelle japanske kostymer er for komplekse når det gjelder utnyttelse, og derfor har moderne aktive jenter ikke råd til å bruke dem hele tiden. Nasjonale kimonoer er tunge, og noen varianter kan ikke settes på uten hjelp. Det er umulig å slette antrekk med hånden eller med en skrivemaskin, og renserier strekker en lommebok. Den japanske har funnet en vei ut av situasjonen!

Designere klarte å forenkle tradisjonelle klær betydelig, mens de forlot det som er mest verdifullt for japansk ekko i fortiden, gjennomtrengende i moderne tider.

En modifisert modell av kimono fikk navnet "Yukata". Tidligere ble dette produktet ansett å være noe som en kjole, men nå har yukata blitt en fullverdig street klær.

Yukata fikk også utbredt popularitet blant anime-fans. Jenter som er avhengige av cosplay, kle seg ikke bare i Yukata, men også i de veldig harde ekte kimonene, hvis de skal delta på en stor festival, tematisk fest og fotografering.

anmeldelser

Kjøpere av nasjonale japanske kostymer hevder at dette klæret bidrar til åndelig utvikling. Anime-fans med gledekjole i yukata, noe som gir dem en følelse av vektløshet, nedsetter seg i antikken og eventyrets atmosfære.

Japansk skoleuniform for jenter fant også lojale fans. I russiske skoler er det ofte mulig å se jenter som skiller seg ut blant de andre studentene i sjømannsklæren. Formen er komfortabel og vakker. Og hva mer trenger unge, fasjonable kvinner?

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner