sweatshirts

Hva er et sweatshirt?

Hva er et sweatshirt?

bli med i diskusjonen

 

I de senere år har moteordlisten blitt fylt opp med en masse nye vilkår, som ikke alle har kunnet forstå ennå. Selv de som leser motemagasiner hver dag, blogger og ikke savner utgivelsen av nye kolleksjoner av klær fra kjente merker, forvirrer noen ganger brogues med buggies, culottes med en sweatshirt, og sover lenge med ermer.

Sikkert vet alle at det er et slikt plagg som et sweatshirt, men det er ikke alle som kan si nøyaktig hva det er og hvordan det adskiller seg fra andre lignende garderobeposter. Oppgaven av vår artikkel i dag er å hjelpe leserne til å forstå forvirrende terminologi, samt å bli kjent med funksjonene og varianter av moderne sweatshirts.

Hva er et sweatshirt?

Et sweatshirt er en av mange typer gensere, noe som er mellomliggende mellom en sweatshirt og en genser. Dette begrepet er avledet fra fusjonen av de engelske ordene genser (genser) og skjorte (skjorte).

Sweatshirts er vanligvis laget av samme materialer som sweatshirts, samt andre sportswear. Ofte er det tett jersey eller polyester.

Sweatshirts er både monofoniske og flerfargede eller dekorert med noen utskrifter. Sweatshirts med symboler av prestisjetunge utdanningsinstitusjoner, sportshold, samt modeller med lyse mønstre som viser, for eksempel dyr eller tegneseriefigurer, er i stor etterspørsel. Populære sweatshirts med en rekke påskrifter og sitater på fremmedspråk.

Dette klær kan være en del av både sport og uformell garderobe. Han ser bra ut, ikke bare med joggesko og sneakers, men også med jeans, bukser og skjørt i forskjellige stiler.

Viktige funksjoner

Så, hvordan ser en typisk sweatshirt ut? Her er noen grunnleggende tegn som denne plagget kan identifiseres på:

 • rett silhuett, løs passform;
 • tykt, godt strukket stoff, ofte med fleece;
 • rund halsringe med fringing;
 • mansjettknapper, ofte raglanformede;
 • elastisk linning;
 • ingen glidelåser, lommer og hette.

Hvis du ser en jakke foran deg som har alle funksjonene som er oppført ovenfor, så er det mest sannsynlig at det er et sweatshirt. Vi vil fortelle deg mer om hvordan du kan skille gensere, lange ermer og andre lignende ting mer detaljert nedenfor, men for nå vil vi kort introducere deg historien om utseendet på genseren.

Følgende versjon er generelt akseptert: Den første likheten til et moderne sweatshirt ble oppfunnet på 20-tallet av forrige århundre som et alternativ til en ullgenser. Det skjedde i USA, i en av byene i den sørlige delstaten Alabama. Faren til en lokal universitetsfotballspiller, som eier en plaggfabrik, opprettet en strikket genser med langermet til sønnen, som var ubehagelig med trening i en varm, prikkende genser.

Ideen ble raskt utbredt, og i løpet av de neste årene gikk de fleste fotballagene i sør og deretter resten av landet til en ny treningsform. Skaperen av genseren etablerte snart sin egen sportsklær merkevare kalt Russell Athletic.

modell

Vi tilbyr deg en oversikt over de mest interessante og stilige modellene av sweatshirts fra populære innenlandske og utenlandske produsenter av fasjonable klær.

 • Spektakulær barnemodell fra GUESS: en svart sweatshirt med en kontrastfarge blomstertrykk i lyse farger. Produktet består av en blanding av bomull, modal og elastan. Gjennomsnittlig pris - 7000 rubler.
 • Ungdomsmodell fra Vero moda: en beskåret grå sweatshirt med en beskjeden utskrift. Modellen er laget av 100% blandet bomull. Gjennomsnittlig pris er 2100 rubler.
 • Delikat modell fra TOM TAILOR: En vakker ferskenfarget genser er dekorert med et lite mønster. Produktet består av polyester med tilsetning av bomullsfibre. Gjennomsnittlig pris er 4000 rubler.
 • En morsom modell fra det innenlandske merket "Yours": En grå sweatshirt av en klassisk silhouette er dekorert med en stor, lystrykk som viser tegnene til en populær tegneserie. Produktet består av en blanding av bomull og polyester 50/50. Gjennomsnittlig pris - 800 rubler.
 • En feminin modell fra oodji: Et jersey fra en annen representant for den russiske motebutikken er dekorert med orientalske ornamenter over hele overflaten. Modellen er laget i rolige og elegante farger. Sammensetning - bomull med tilsetning av polyester. Gjennomsnittlig pris er 1300 rubler.

Hva er forskjellig fra hoodies?

Et genser er oftest forvekslet med et genser. Dette er ganske forutsigbart, siden disse garderobeskapelementene har mye til felles. Vi har forsøkt å gi deg det størst mulige bildet av hva en genser er. La oss se på hvordan en genser ser ut og hvordan å skille den fra en genser.

Genseren fikk navnet til ære for den store russiske forfatteren, og under dette navnet (i forskjellige variasjoner) er hun kjent i mange land i verden. Et sweatshirt er et sporty antrekk med lange og store lommer. Genseren er ofte festet med glidelås, har en hette eller krage som lukker halsen.

Sy hoodies fra elastiske stoffer basert på bomull, for eksempel fottøy eller strikkevarer. Isolasjon utføres av fleece, polartek, kunstig pels eller andre lignende materialer.

Dermed er forskjellen mellom et sweatshirt og en sweatshirt i følgende punkter:

 • Sweatshirt refererer til klær til sport og sweatshirts - til hverdags;
 • Sweatslet kan ha en hette, krage, lommer og glidelåser, mens genseren ikke har disse elementene;
 • genseren er sydd bare fra "sports" stoffer, og genseren kan være laget av nesten hvilket som helst materiale.

Forskjeller fra longslive

Et annet klær som er vanskelig å skille med en genser er en langermet. Oversatt fra engelsk betyr uttrykket langermet "lang ermet". Derfor er det ikke vanskelig å gjette at langermet er en langermet genser.

Andre funksjoner i longslive er:

 • tynt, elastisk skredemateriale;
 • rund halsringe;
 • montert silhuett.

Hvis et genser ser mer ut som en genser eller en hette, er en langermet mer som en T-skjorte med en lang, smal ermet.

Hovedforskjellen mellom disse to tingene er i egenskapene til kuttet (i et genser er det vanligvis rett eller fritt) og i stoffet som produktet sys på (t-skjorter kan isoleres, og longlivs er alltid lyse nok).

Hva er forskjellig fra en genser, genser og genser?

I tillegg til sweatshirts og lange ermer, som sweatshirtet er veldig ganske likt, definerer mange ofte denne typen klær som en genser, genser eller pullover.

En genser er en strikket genser med langermet og en krage, men uten spenner. Følgelig er forskjellen mellom en genser og en genser i materialet (genseren er laget av stoff, ikke garn) og i nærvær / fravær av en krage. I tillegg kan genseren ha noen silhuettfri, straight, montert eller slanky. Sweatshirt ser slik ut.

En jumper er en av de typer gensere, som er preget av fravær av krage og noen glidelås. Jumpers er strikket og strikket. De kan ha en rund, trekantet eller rett kutt. Som regel har jumpers en standardlengde, rett eller montert silhuett. Sweatshirt ser ut som.

Pullover er en nær slektning til genseren og genseren. Han er strikket og strikket. Pullovers har ingen klemmer og krage, og halsen er vanligvis trekantet. Pulloveren kan brukes enten av seg selv eller med en skjorte eller bluse. De fleste pullovers passer tett i figuren, for i utgangspunktet var disse klærne designet for å beskytte mot vinden.Genseren er presentert på bildet nedenfor.

Vi har allerede snakket mye om forskjellige typer gensere, men har ennå ikke funnet ut hva slags klær kan betraktes som en genser. Faktisk er en jakke et ganske bredt konsept som inneholder mange varianter av garderobeskap.

Ordet "jakke" kalles vanligvis klær for øvre halvdel av kroppen. Mange tror at jakken må være knappet eller glidelås, men en rekke turtlenecks, bluser, jumpers og gensere er også ofte inkludert i denne kategorien, og listen over slike ting blir stadig oppdatert. Sweatshirts kan også betraktes som en av de typer gensere.

Jakken hadde i utgangspunktet mer felles med jakker og jakker enn med gensere, men over tid begynte det å se mer og mer ut som en lang bluse med to sider. I tillegg til den langstrakte silhuetten, er kardansen preget av en rett kutt og mangel på en krage. Cardigans trenger ikke å være knappet: mange modeller er slitt åpne med en stropp.

Det er nesten umulig å forvirre et sweatshirt med en trøye, ettersom sweatshirts har en solid kropp og en lengde ikke lavere enn midten av låret. Cardigans kan være veldig lang - til anklene.

Hva er forskjellig fra Hoodie?

Den siste typen klær som er verdt å nevne i forbindelse med et genser er hette. Dette outlandish ordet kalles en av de typer sweatshirts. Navnet kommer fra den engelske ordhetten, som betyr "hette".

Åpenbart er nøkkelfunksjonen til hetten å være tilstedeværelse av en hette. I tillegg er hetten skilt av en langstrakt silhuett - den skal dekke hoftene. Takket være en behagelig lengde og en oppvarming, er hette ofte brukt som yttertøy selv på ganske kule dager. Genseren går uten hette og modellene ser slik ut.

Så, i motsetning til et genser, hette:

 • har alltid en hette eller en volum krage;
 • kan bli glidelås eller klebrig
 • kan isoleres med kunstig pels;
 • har en langstrakt silhuett.

Vi har detaljert omtalt funksjonene og typene gensere, og også fortalt deg om forskjellene mellom dette klæret fra andre lignende ting med fasjonable navn.

Vi håper at denne informasjonen vil være nyttig for deg og hjelpe deg med å gjøre det riktige valget.

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner