Kled stoff

Kjoler fra organza - letthet og luftighet

Kjoler fra organza - letthet og luftighet

bli med i diskusjonen

 
innhold
 1. Fordeler og ulemper med organza
 2. struktur
 3. Stiler og modeller
 4. Fluffy kjoler
 5. Organza Bryllupskjoler
 6. Kveld og cocktail alternativer

En mild, luftig kjole med full skjørt er en ekte prinsesseutstyr som hver jente skal prøve minst en gang i livet hennes. For å kle seg var som en vektløs sky, trenger du et spesielt stoff. Ofte er organza valgt for å sy på slike kjoler - et vakkert, flygende materiale som kan gjøre enhver ung dame til en fantastisk skapning.

Organza er det tynneste, nesten helt gjennomsiktige stoffet vevet fra flere typer fibre. Navnet på materialet, som han selv, er av østlig opprinnelse - i europeiske land oppstod organza bare i slutten av det 18. århundre.

I dagens artikkel vil vi snakke om funksjonene i kjoler laget av organza: deres egenskaper, populære stiler og modeller, samt hvordan man skal ordentlig vare på produkter laget av dette materialet.

Fordeler og ulemper med organza

Som alle andre vev har organza sine fordeler og ulemper.

Fordelene ved dette materialet inkluderer:

 • evne til å holde form i lang tid;
 • høy grad av styrke;
 • spektakulært utseende;
 • hyggelige taktile opplevelser;
 • lav vekt, slik at selv fluffy og lange kjoler forblir veldig lyse;
 • materialet er hurtigtørking;
 • lav pris;
 • god pusteevne
 • stoffet er rynket og strykes lett;
 • evnen til lett å fjerne fra stoffet de fleste typer smuss.

Ulempene med organza er mye mindre enn positive egenskaper. Følgende egenskaper i dette materialet bør tas i betraktning:

 • jernorganza bør være veldig forsiktig, fordi det er lett å brenne et strykejern;
 • det draper ikke veldig bra - organzaen samles kun i store folder;
 • Den høye grad av gjennomsiktighet av materialet gjør det nødvendig å bruke foringsduk.

struktur

Organza har en ganske kompleks sammensetning, som den er laget av flere typer fibre. Tradisjonelt er dette lerret laget av silke, viskose eller polyesterfibre. Organza er således ikke alltid et naturlig materiale, det kan være syntetisk eller ha en blandet sammensetning.

Legge til kunstige fibre gir en uvanlig struktur og utseende av stoffet. Organza kan ha en blank eller matt overflate, være monofonisk eller flerfarget (iriserende i flere farger). Perforert organza og organza med interlacing av strålende tråder er svært populære.

Stiler og modeller

Organza er det mest egnede materialet for sying av elegante, fluffete kjoler. Det holder perfekt volumet, og kjolen vil i hvert fall være veldig bred, uansett hvilken lengde kjole du velger. Kjoler fra organza er ikke et alternativ for hverdagen, derfor i mote magasiner og butikker er det hovedsakelig kvelds- og cocktailalternativer for kjoler laget av dette stoffet.

Den klassiske modellen av en organza kjole er en kjole med en A-formet silhuett (det kalles også silhuett). Det er en kjole med en montert topp og flared skjørt til gulvet. Gangkjoler med en stiv, åpen bodice og et organza kjørt, ser imponerende ut. I kveldsversjonen skal kjolen være maxi, og for mindre høytidelige anledninger er forkortede modeller tillatt.

Fluffy kjoler

En organza kjole med en full kjørt til gulvet er en tradisjonell beslutning for et prom. Denne kjolen kan kategoriseres som en ball, da den oppfyller alle kriteriene.Til tross for stilen, som allerede har blitt en klassiker, kan disse kjoler være svært varierte.

En fantastisk organza kjole med flerskiktsskjørt med forskjellige lengder ser imponerende ut. Lag kan variere i farge: både kontrasterende kombinasjoner og glatte overganger fra en farge til en annen ser veldig uvanlig ut.

Den øvre delen av kjolen kan også gjøres i forskjellige versjoner. Vanligvis i akkompagnement til et langt, flott skjørt, velger det mest åpne livstykket, og legger vakkert vekt på skuldrene og brystets form. Ermene på denne kjolen er vanligvis enten mangler eller laget av annet materiale. Fraværet av ermer kompenseres ofte av lange hansker.

Organza Bryllupskjoler

For den viktigste dagen i deres liv, velger mange bruder organza kjoler. Dette skyldes mange faktorer, inkludert tilgjengeligheten av materiale, samt et stort utvalg av farger og teksturer. I dag forlater flere og flere jenter den vanlige hvite og hvite brudekjole til fordel for en kjole i beige, elfenben, elfenben eller enda lysere farger.

Med hjelp av organza lager designere utrolige i størrelse, luftige skjørt. Et slikt antrekk gjør bruden til en virkelig vakker, uhyggelig skapning. Gjennomsiktig materiale lar deg spille med farge og lys, hvis du syr en brudekjole for å bruke flere typer stoff.

Kveld og cocktail alternativer

Kjoler fra organza til morsomme fester og til spesielle anledninger vil være helt forskjellige.

For en formell utgang, bør du foretrekke et antrekk med en lang, ikke for full skjørt. Denne kjolen bør være diskrete farger, for eksempel sølvgrå, svart, mørk blå eller burgunder. I dette tilfellet ville det være mer hensiktsmessig å ikke ha flere lag, voluminøse skjørt, men en kjole med en svakt silhuett, med et deksel laget av tett materiale og et flytende organza skjørt.

Kravene til cocktail kjoler er ikke så strenge, da dette er et antrekk for dans og sosialisering i en uformell setting. For slike tilfeller velger du vanligvis en kort kjole med et mykt skjørt, for eksempel en kjolepakke. Kroppen er vanligvis ganske åpen. Fargen på kjolen kan være hvilken som helst; myke lilla, sitron, smaragd og turkis modeller av organza ser like imponerende ut.

Pleiefunksjoner

 • For å vaske kjoler fra organza anbefales det å bruke spesielle produkter til delikate stoffer.
 • Soaking en slik kjole er tillatt, men bare i varmt vann og for kort tid.
 • Organza kjole skal vaskes enten manuelt eller i en vaskemaskin i den delikate vaskemodus.
 • Vanntemperatur under vask bør ikke være høyere enn 40 grader.
 • Det er nødvendig å tørke organzautstyret i vertikal stilling, borte fra varmeapparater.
Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner