skjørt

Hvordan vaske og stryke plisset skjørt?

Hvordan vaske og stryke plisset skjørt?

bli med i diskusjonen

 
Innholdet
  1. Vaskefunksjoner
  2. Strykejernsdetaljer
  3. Rynke reparasjonsmetoder

Pleated skjørt er elegant og romantisk attributt av kvinners garderobe. Det ser flott ut på enhver form og lar deg harmonisk kombinere den med mange ting. Men for at produktet alltid skal se vakkert og attraktivt, er det nødvendig å ordentlig ta vare på det.

Vaskefunksjoner

En av de viktigste trinnene i pleie av plissede skjørt er vasking.

Prosessen har sine egne nyanser og utføres i henhold til visse regler. Før du begynner å vaske plisse, må du holde en rekke forberedende aktiviteter. For å gjøre dette, legg skjørtet på en solid flat overflate, glatt ut alle brettene og brett dem i henhold til bøyene.

Deretter skal du ta en tynn nål, trå en silketråd inn i den og sy hver fold fra beltet til hodet med store masker. Etter at produktet ikke må være veldig tett vridd og plassert i en nylonstrømpe. For å forhindre skjørtet i å falle ut av det improviserte dekselet under vaskeprosessen, bør enden av strømpen knyttes.

Det anbefales å vaske plisset skjørt på hender, ved hjelp av flytende såpe og balsam. Temperaturen i vannet i bekkenet bør ikke overstige 40 grader, ellers kan skjørtet deformeres sterkt, og brettene rettes.

Under vaskeprosessen anbefales det ikke å sterkt påvirke produktet. Ved store forurensninger er det bedre å la det stå i 10 minutter i en såpeoppløsning. Det anbefales ikke å holde bølgete ting i vann lenger: dette kan føre til rette av bretter, og det vil kreve å treffe hastende tiltak for å omforme dem.

Etter at tinget er vasket, må du skylle det i flere farvann og legge til klimaanlegg. Deretter vil du få et kjørt ut av vannet og hengte det forsiktig i beltet. Det er ikke anbefalt å trykke på produktet. Før maskinen vaskes, er skjørtet også sydd og plassert i en nylonpose, hvorpå den rulles med hånd eller delikat vaskemodus ved lave omdreininger. Spinn produktet i en sentrifuge er også strengt forbudt.

Strykejernsdetaljer

Metoden for å stryke plisserte skjørt avhenger helt av materialene de er laget av. Så det er bedre å stryke en syntetisk eller ullmodell fra seamy-siden ved å legge våt gassbind på toppen. Men før du tar av foldene, bør du gjøre deg kjent med informasjonen på etiketten, siden noen ting laget av polyester ikke anbefales å strykes i prinsippet. I en slik situasjon kan du gjøre uten dampbåt og bruke effekten av dampbad.

For å gjøre dette bør den bølgede skjørtet henges over badekaret på en klærlinje eller en kleshenger og slå på varmt vann i 15 minutter. Døren til rommet må være tett lukket. Etter at badet er fylt med damp, må du forsiktig rette hver brett med våte hender og la produktet stå på et tau til det er helt tørt. Alt er mye enklere med ullmodeller: de er godt dampet gjennom gasbind, og deres bretter mister ikke sine originale former i lang tid.

Chiffonprodukter anses å være de vanskeligste å stryke og krever spesiell omsorg og nøyaktighet. Dette skyldes at en dråpe vann ved et uhell fanget på materialet, vil etterlate flekken bak det, som kun kan fjernes ved gjentatt vasking. Stryke slike produkter anbefales uten å bruke damp uten å trykke på strykejernet. Etter at chiffongbølgen strykes, må den stå alene i 10 minutter. I løpet av denne tiden vil stoffet avkjøles og ta ønsket form.

Strikkeskjørt har ofte en fôr som er vridd og stryket separat når den strykes. Iron strikket, samt velveteen, modeller, du trenger fra forsiden gjennom en fuktig klut. Det bør imidlertid ikke være for aktivt å arbeide med et strykejern, og prosessen med stryking av slike stoffer skal likne damping mer enn utjevning. Etter at saken er stryket, bør den henges på beltet på tauet og inspisere alle brettene. Hvis du finner problemområder med fuzzy bøyelinjer, må du rette opp situasjonen med en vertikal damper.

Silke modeller strykes fra innsiden gjennom gasbind. På samme måte som i tilfelle av chiffon, er det umulig å hindre dråper på materialet. Dette kan føre til forbrenning av våte områder eller endring i farge på disse stedene.

Dermatinovuyu skjørt bør strykes fra sømmen siden gjennom våt gaze ved en jern temperatur på 35 grader. Utjevning bør gjøres nøye, knapt berøre materialet, beveger seg fra beltet til hylle av produktet. Hvis det er en dampgenerator eller en funksjon av vertikal damping av et jern, kan du bruke dem ved å holde enheten i en avstand på 10-15 cm fra produktet. Effekten av dampbadet er også godt rettet på rynket brett på lærteprodukter. For å gjøre dette må du henge skjørtet over badekaret, slå på kokende vann og rette alle bøyene manuelt over dampen. På samme måte kan du rette og krøllete tyllskjørt, men tiden på oppholdet over dampen kan reduseres til 5-7 minutter. Materialet er ganske formbart og tar raskt den opprinnelige formen.

Rynke reparasjonsmetoder

Ofte, etter en lang sokk eller mislykket vask, legger plettene på pleating rettet, og saken taper sin tidligere appell. Men å kaste et slikt produkt er ikke verdt det, fordi det er en effektiv måte å returnere sin opprinnelige titt hjemme. For å gjøre dette, gni på en stor rive et halvt såpe og oppløs det i 1 liter varmt vann. Deretter til den resulterende sammensetningen, må du legge til hvit hvit, 1 ss. l. eddik og 1 ts. stivelse. Alle komponenter må blandes godt og legges i denne løsningen en myk bomullsklut eller tykk gasbind.

Mens materialet er i oppløsning, bør de brettede foldene omformes og brystes med tynn tråd med hyppige sømmer. Deretter skal skjørtet spres ut på et strykebrett, som tidligere er dekket med en tørr, ren klut og rettet opp alle brettene. Deretter må du litt presse det gjennomvåtne gasbindet og forsiktig dekke skjørtet. Etter at kappene er klare til stryking, må du ta et stort ark, spre det over gassen og begynne å stryke.

Bruk av papirark er en forutsetning for å utføre denne prosedyren. Ellers begynner den egghvitte som er tilstede i løsningen å feste seg på jernet og raskt ødelegge sålen.

Etter at alle de skadede brettene har blitt omformet, bør du fjerne stoffet med papir og la produktet stå på brettet for fullstendig tørking. Deretter skal skjørtet henges på en henger eller et tau og forlates i et par timer.

Forsiktig håndtering og kompetent omsorg for det plissede skjørtet øker produktets levetid betydelig og gjør det mulig å beholde sitt opprinnelige utseende i lang tid.

Noen få nyttige tips om hvordan du slår på en plisset skjørt presenteres i videoen nedenfor.

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner