Klesstiler

Kjoler i stil på 60-tallet - konsistens og stil

Kjoler i stil på 60-tallet - konsistens og stil

bli med i diskusjonen

 
Innholdet
 1. Stilfunksjoner
 2. Hvem passer?
 3. Farger og utskrifter
 4. trapes
 5. frodige
 6. hipsters
 7. natt
 8. bryllup
 9. Hva skal jeg ha på deg?

Kjole som et element i bildet av en kvinne sier alltid mye: hennes smak, status, karakter. På 60-tallet i forrige århundre ble denne regelen kontroversiell, for i modemiljøet var det store endringer. London ble mekkaen til alle de stilige menneskene, hjemmelaget ble utrolig kort, og nesten guttelig tynn ble tilnærmet søtt. Kjoler understreket seksualitet, som ble kombinert med lakoniske former og farger. Det er nye utskrifter og tegninger, nye stiler og navn.

Stilfunksjoner

På 60-tallet på alle områder av livet var det et søk på nye former og nyskapende tenkning. Alvorlighetsgraden av skjemaene og den geometriske renheten til linjene var imot overdreven fluffete kjoler og korte skjørt. Kvinner viste sin individualitet i uvanlige kombinasjoner. Klassikerne krevde en ny fasett, og skrøbelige modeller som ligner på Twiggy kjøpte stor popularitet.

Skjortekjoler, safarier, kyulotter. De første damer og stilikonene viste nye stiler og var ikke redd for mini lengden. Kjole var midtpunktet på bildet, så alle andre detaljer supplerte den, og ga et ferdig utseende. Mange stilarter var så vellykkede at de med hell brukes i dag, nesten uendret og beholder sine attributter i form av tilbehør og smykker.

Hvem passer?

Retro klær er designet for forskjellige former og typer, slik at alle kan finne sin perfekte kjole:

 • Det er mange alternativer for slanke og skjøre damer - disse er nesten alle rette og korte modeller, alternativer med geometriske utskrifter og vanlige farger med kontrastfargede trim i form av krage og mansjetter.
 • Trapeze, A-silhuett vil hjelpe jentene "rektangler (balansert volum på bryst og hofter, ikke særlig uttalt midje).
 • For damer med skjemaer, kan du finne anstendig alternativer: puffete skjørt, åpne skuldre og blanke hender i middels lengde legger vekt på femininitet.
 • Brede søyler vil bidra til å avlede oppmerksomheten fra de store skuldrene.
 • Høye jenter vil spesielt som modell av trapeze, en culot (dress-overalls), skjorte kjoler, safarier.
 • Hippiestilen fremhever slank.
 • Enkel fullstendighet og en liten mage vil gjemme løse stiler.
 • Flared og store folder på skjørtene erstatter enkelt babydukkstilen og passer inn i moderne ensembler, og legger gunstig vekt på hofter og ben.

Farger og utskrifter

Et karakteristisk trekk ved den tiden var de lyse, mettede fargene av klærne: grønn, lime, gul, rosa, blå og blå, kosmiske og strålende nyanser av stoffer for gull og sølv.

Fluffy skjørt ble spilt opp med erter, striper og et bur, en romantisk floral print. De lakoniske modellene i valg av mønsteret var strengere. Monokrome stoffer ble valgt for "a la Twiggy" -kjole, myke den rike fargene til dekorasjonen, eller stole på et geometrisk mønster. Rette kjoler bidro til å lage en silhuett ved hjelp av optiske effekter av linjer og farger.

Nye mønstre - psykedeliske - fremstående avantgarde motedesignere. Men høymode ivrigt brukt og favorittfarger - svart og hvitt. Feminine modeller fortsatte å sy av naturlige stoffer - chintz, silke, crepe de chine, ull og strikkevarer. Mods likte avanserte kunstige stoffer (nylon, viskose, kunstskinn, etc.)

trapes

Veldig enkel og spiss naiv stil, når skjørtet ekspanderer til bunnen. Kleslengden varierer fra mini til midi. Hun bidrar til å fokusere på beina, distraherer oppmerksomhet fra topp og midje. Komfortabel og funksjonell kjole perfekt kombinert med sokker, golfiki, stiliserte strømpebukse og strømper.

For bildet trenger du sko med middels eller liten hæler, støvler.Kors stropper, spenner, snøring godt utfyller bildet. Stylister anbefaler å ta hensyn til universell lavbåt.

frodige

Lange og korte kjoler med et mykt skjørt er blitt en trend ikke bare på 60-tallet.

Mote designere bruker aktivt dette bildet, og selve stilen vises regelmessig på den røde løperen og prestisjetunge seremonier. Volum bidrar til å lage et flerskikts stoff. I de forkortede versjonene kompenseres det med store folder. Funksjonen i kjolen er en dedikert midje, som vil legge til femininitet til figuren. Aktuelle stiler var topp med lange og korte ermer, uten ermer eller med hals. Babydukke er kjent som en separat versjon.

hipsters

Dette fenomenet fant sted i Sovjetunionen. Frodige kjoler med midi lengde i lyse farger i en farge versjon eller med et enkelt ert-type mønster var vanskelig å sy. Fargen ble ansett provoserende, stil upraktisk og vestlig.

Moderne kvinner i moten elsker å bruke denne stilen til kostymefest. Korrekt "fil" en kjole hjelper en intrikatisk stylet frisyre og nydelig perfekt sminke, og kopierer skjønnhetsikoner på 60-tallet. Rett kjoler og a-linjer kom litt senere, som en bluss og hippie mote.

natt

Kjole varierte femininitet og seksualitet. Best av alt, de formidler fluffy lange kjoler.

De kan variere upåklagelig kutt og konsis (i stil med Givenchy) eller kombineres med en rik trim, blonder (husker Dior). Monokrome kjoler fra dyre eller naturlige steiner make-up sett med tilbehør av en annen farge. Dyre og dyrebare metaller med edelstener vil utfylle det raffinerte bildet. Spesiell sjarm vil skape perler.

bryllup

Den tidenes seremonielle kjoler utmerker seg av motsatt: en kort, straight pastell-rosa kjole fra Givenchy og frodige lange kjoler med åpne skuldre i en la barok snøre. Glatt stoff eller blonder er et spørsmål om smak.

Bryllupsmønster på 60-tallet har endret seg lite. Mye oppmerksomhet ble betalt til dette arrangementet for små ting: pene hatter, ømme slører, små håndvesker, elegante hansker, diskrete smykker.

Hva skal jeg ha på deg?

Jakker og rette jakker kan lage en kjole fra 60-tallet. Skinnjakker balanserer et skjøre romantisk bilde med brutalitet. I dag er denne tolkningen fortsatt relevant. Du kan bruke toppen av en lys kontrastfarve eller stoppe valget på universelle farger (blå, svart, hvit, rød).

tilbehør

Det riktige ensemblet bør ta hensyn til stilen og stilen på kjolen.

Laconic rette og trapesformede modeller understreket deres avantgarde med stort tilbehør laget av lyse farger plast. Romantiske myke og lange kjoler ble suppleret med pene ornamenter. Bulk armbånd, ringer er ikke typiske for de antrekkene. Belter - tynn for korte modeller og bred for lang - var en viktig egenskap av kjolen fra 60-tallet.

Fashionistas og husmødre elsket lommetørklær og bandasjer: de mykret strenge linjer og "praktiske" modeller, noe som gjør dem delikate og elegante. Det var derfra at mange måter dukket opp, hvordan å bære skjerf og nakkekorker, hvordan du knytter et hode riktig.

sko

Praktisk og behagelig sko var kvinners hoved ønske. Derfor hadde mange modeller runde eller firkantede neser, en liten, behagelig hæl eller til og med en flatsåle. Stilig mini ting kombinert med høye støvler eller støvler. Kjole ble brukt med lavhælte pumper.

Smink og frisyre - den endelige og viktige berøringen for bildet. Øynene ble en åpenbaring og fascinert med lyse skygger, tykk eyeliner, brede piler. Mascara markerte også øynene, noe som gjorde dem til en vekt. Frisurer kan være strenge og elegante, eller bevisst uforsiktig. En slik bildefinish vil gjøre deg stilig og attraktiv.

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner