Kled stoff

Poplin kjoler - hva er deres egenskaper?

Poplin kjoler - hva er deres egenskaper?

bli med i diskusjonen

 
Innholdet
 1. Fordeler og ulemper med poplin
 2. struktur
 3. moter
 4. Sommermodeller
 5. omsorg

Poplin - et materiale som sjelden finnes i beskrivelsen av sammensetningen av klær, mye oftere brukes den til fremstilling av hjemme tekstiler. Men noen ganger i butikkene er det kjoler, bluser, skjorter og andre ting fra dette stoffet.

Ufortjent glemt, poplin har utmerkede kvalitetsegenskaper, som vi beskriver nærmere nedenfor.

Navnet på dette materialet er av italiensk opprinnelse. Oversatt fra Dantes språk, betyr det "papal", og er forbundet med ingen andre enn paven. Faktum er at poplin ble opprinnelig produsert i en av de pavelige boligene, som var lokalisert i Frankrike - derav det uvanlige navnet på stoffet.

I denne artikkelen vil vi fortelle deg om poplin kjoler: om fordelene og ulempene ved dette klær, om de fasjonable variasjonene og hvordan du skal ta vare på det.

Fordeler og ulemper med poplin

Til tross for at moderne poplin er produsert ved hjelp av en helt annen teknologi enn et århundre siden, klarte han å beholde alle sine egenskaper, takket være dette stoffet i etterspørsel.

Fordelene ved dette materialet inkluderer:

 • evnen til å holde lang form
 • Lett å fargelegge og som et resultat av en rekke farger;
 • holdbarhet og slitestyrke
 • lett å ta vare på;
 • evne til å holde seg varm
 • relativ cheapness;
 • miljøvennlighet og hypoallergene;
 • mest naturlig sammensetning
 • høy grad av pusteevne;
 • evne til raskt å absorbere fuktighet.

Poplin har færre ulemper enn fordeler:

 • Poplin er ganske vanskelig, derfor er den ikke egnet for personer med sensitiv hud;
 • billig poplin dårlig malt, så fort mister fargen sin.

struktur

Sammensetningen av poplin, likevel som de fleste andre stoffer, har gjennomgått betydelige endringer over tid. Da dette stoffet først dukket opp, ble det laget av naturlige silkefibre.

Moderne poplin har en hovedsakelig blandet sammensetning. Silke blant komponentene har blitt en sjeldenhet, ull, bomull, og noen ganger er syntetiske fibre oftere i stoffet.

Hvis det er et spørsmål om poplinovy ​​sengetøy, så er det som regel laget av 100% bomull.

Eksperter skiller flere varianter av poplin, avhengig av sammensetning og type veving: silke, semi-silke (en kombinasjon av silkebase og wool "weft" - tverrgående tråder) og bomull.

Poplin varianter varierer, blant annet av størrelsen på hemmet. Den mest populære kjole i det lille arret.

moter

Poplin kjoler var en gang prerogative av edle damer, og nå er dette stoffet så rimelig at en hvilken som helst jente har råd til en poplin-outfit. Ikke å finne en passende modell av poplin kjole i butikken, syklistene sys ofte med seg selv, siden dette materialet er lett skjult og ikke skaper vanskeligheter i arbeidet.

Siden stoffet selv er ganske upretensiøst, er kjoler fra det ikke egnet for høytidelige anledninger - de er mer egnet for hverdagen. Best av alt ser poplinovye kjoler så enkelt som mulig kutt: tunika, shifty, solbriller, vesker og lignende. Absolutt lengde er tillatt: en kjole i gulvet i folkemusikk og en veldig kort liten kjole med høy midje i stil med baby-dollar, vil se like bra ut.

Sommermodeller

Siden dette materialet er godt åndbart og absorberer fuktighet, brukes det hovedsakelig til å sy sommerkjole.Et slikt antrekk gjør at du føler deg komfortabel i varmen, og vil ikke hindre bevegelsene dine.

Poplin kjoler er veldig komfortable og lette. Stilene kan varieres, men de mest populære er konsise modeller, hvor silhouettens enkelhet kompenseres av lyse farger. Poplin draperer godt, forsiktig strømmende, så det ser bra ut på skjørt. Populære modeller fra poplin i retrostil: med en tett lomme, en rund halsringning, en liten erme og en full bellskjørt.

Vi anbefaler deg også å ta hensyn til praktiske kjoler og lette solstenger laget av poplin.

omsorg

Høyverdig poplin er svært ubehagelig i omsorg: Den kan vaskes i en vaskemaskin ved enhver temperatur og tørkes i en trommel. I tillegg må slike ting ikke strykes, fordi de etter vask gjenoppretter formen selv.

Problemet er at det i dag er ganske vanskelig å finne et produkt av høy kvalitet poplin, så hvis materialet er i tvil, bør noen forholdsregler observeres:

 • Vask kjolen på en temperatur på 30 til 60 grader.
 • For å fjerne komplekse forurensninger, er det tillatt å midlertidig øke vanntemperaturen til 90 grader.
 • Tørk på et sted hvor direkte sollys ikke trenger inn.
 • Hvis det er nødvendig å stryke, bytt jern til "bomull" -modus.
Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner