Nasjonale kostymer

Nasjonal kostyme av Dagestan

Nasjonal kostyme av Dagestan

bli med i diskusjonen

 

Tidligere, ifølge den nasjonale kostnaden til Dagestan, var det mulig å bestemme en persons alder, hans sosiale status, kontantbesparelser og til og med landsbyen hvor han kom fra. I dag brukes slike kostymer hovedsakelig på feiringer og teaterforestillinger. Den yngre generasjonen kan imidlertid sette pris på den historiske betydningen og skjønnheten i nasjonale kostymer, så kostymer går fra generasjon til generasjon.

Fra historien til Dagestan kostyme

Den nasjonale kostymen til Dagestan som vi kjenner det i dag, tok ikke form umiddelbart. Dens historie begynte i middelalderen. Menns drakter besto av en hvit skjorte, mørke bukser (grå eller svart), beshmetov, støvler, pelshatter og en montert Circassian med gassbrensel.

Circassian kan være knelang eller enda lavere, til ankelen, ermene nedover hadde en forlengelse. Hun var bundet med en smal stropp, som en dolk eller en pistol ble hengt på.

Gasyrene hadde caps laget av elfenben eller sølv. Krubb ble lagret i dem fra beregningen: en kappe - ett skudd.

I den kalde årstiden hadde Dagestan menn en fleece fåreskinnsfrakk, og ichigi eller Marokko støtter seg som sko.

Kvinners dragter kjennetegnes relativt løs passform. Innbyggerne i slettene foretrukne klær laget av silke: skjorte, bukser, kjole, rød saffianansko (geitlær) og et hodebarn.

Kvinner som bodde i fjellene foretrukket lange lange kjoler og bukser med et elegant gullmønster på sidene. Som sko hadde de dudes eller støvler, og hodeplaggene i hver lokalitet var noe annerledes. Håret ble pent fjernet under en cap-chukhtu, over hvilken et teppe ble slitt, og deretter et mønstret sjal.

Fargen på kostymen og det varierte smykket indikerte sosial status for eieren av en slik kjole, dens materielle besparelser og alder. Unge Dagestani kvinner foretrukket lyse farger i klær og stoffer med ornamenter, eldre kvinner valgte det meste mørke farget klær.

Funksjoner av den nasjonale Dagestan kostymen

Mer enn sytti etniske grupper (Avars, Tabasarans, Kumyks, Lezgins, Dargins og andre) bor i Dagestan, som hver har sin egen kostyme. Til tross for dette har alle Dagestans nasjonale kostymer noen vanlige detaljer: bruk av skjorter (tunika og kjoleaktig), tunika, chukhts, turbans, skjerf og beshmek.

Disse tingene ble sydd av lyse stoffer og dekorert med mønstre eller broderier (naturlige ornamenter, dyr). Mønstre kan bære en symbolsk funksjon - å fungere som en talisman eller estetisk.

Kjoler til spesielle anledninger ble dekorert med sølv, gull og dyrebare klær. Som ekstra dekorasjoner for kvinners kostymer ble brukt: armbånd, mynter, belter, ringer.

De dominerende fargene i kostymer var: hvit, svart, rød. Hvit farge ble ansett som et symbol på renhet og ble brukt under bryllup. Rød mente velvære og velstand i huset, den svarte fargen hadde magiske overtoner og symboliserte en uløselig forbindelse med forfedrene.

Multi-lagring er et karakteristisk trekk ved alle Dagestan-kostymer. Det var vanlig å sette på flere sjal på en gang, bukser under kjole. I tillegg til side ved side ble mange dekorasjoner brukt, som ble ansett som en integrert del av det nasjonale bildet.

Komponenter av kvinners og menns klær

I tillegg til alle de obligatoriske elementene i klær, inneholdt en dagstur av Dagestan-menn en hue - en hodeplagg, som ble ansett som et symbol på ære blant de kaukasiske folkene.De som hadde en god inntekt, utsmykket i astrakhan-pelshetten, var enkle mennesker tilfreds med det samme produktet, men fra fåreskinn. Å banke en hatt av hodet hans ble ansett som en fornærmelse, og å presentere en slik hodeplagg var et tegn på vennskap.

Forskjellen mellom kvinners kjoler i forskjellige deler av landet var mye sterkere enn mannlige modeller. Så, i sør av Dagestan hadde det flerelags utsmykkede kostymer. I begynnelsen ble en silke kjole av direkte kutt slitt, og først da en rulleskøyter - en topp sving kjole. Hele kostymen ble dekorert med gull, edle steiner, utsøkt mønster. Favorittfarger var rød, lilla, grønn. Et silke skjerf ble bundet på hodet.

Nasjonale antrekk av Dagestan i dag

Moderne Dagestan jenter bærer tettsittende kjoler for å markere sin slanke silhuett. Gems brukes som smykker, høyhælte sko brukes. Kvinner balzakovskogo alder foretrekker løse kjoler, overalls. Fargene er for det meste svarte, siden de presenterer figuren i et gunstig lys.

De som jobber på feltene eller gjør husarbeid, velger komfortable badekåper og pelsvester i den kalde årstiden, tynne, løst passende kjoler - i varme

Dagestan menn foretrekker å ha på seg bukser og skjorter som ikke er forskjellige fra klærne til hver moderne person.

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner