Nasjonale kostymer

Irsk kostyme

Irsk kostyme

bli med i diskusjonen

 
Innholdet
 1. Fascinerende historie
 2. Utviklingsstadier
 3. spesifisitet
 4. Englands innflytelse
 5. Dame kostyme
 6. Mannlig antrekk
 7. Nasjonalt klær - i takt med tiden
 8. anmeldelser

Fascinerende historie

Det er alltid interessant å lære om opprinnelsen til klærne til denne eller den nasjonen. Alle kostymer er preget av en rekke stilarter, farger og små detaljer.

Hittil gir nasjonal antrekk ikke hvile til en nybegynnende designer som søker å endre dem, samtidig som de beholder en fantastisk farge. Irsk tradisjonell kostyme kunne ikke være et unntak.

Irland har skapt en virkelig nydelig antrekk, men nå er det mange kontroversielle diskusjoner om klær. Faktum er at irlands nasjonale kostyme lenge har blitt en del av historien - innbyggerne i Irland bruker ikke det overalt. Det er mulig å beundre en herlig antrekk bare på festivaler.

Dannelsen av den nasjonale irske kostymen ble ikke påvirket av kulturen i andre land, og dette er et karakteristisk trekk ved den stolte irlands robes.

Mange klær måtte lånes fra sjøfolk og handelsfolk fra andre land, men den tradisjonelle kostymen i Irland har aldri blitt tilpasset til representanter fra andre nasjoner. Bare England klarte å gjøre noen tilpasninger.

Utviklingsstadier

På vei til utseendet som folk i vår tid kan tenke på med glede, måtte den irske nasjonale kostymen gjennomgå store endringer.

 • For å skape sin egen drakt undertegnet irsk i det sjette århundre. Antrekket så ekstremt enkelt - en linjeskjorte, en løs ullkjortel som lengde nådde gulvet. Regnjakkene var utstyrt med store hetter.
 • Over tid ble samfunnsstratifisering tydeligere observert i Irland, og da hadde velstående familier muligheten til å skille seg ut med hjelp av luksuriøse antrekk. De rike hadde en annen skjorte som var laget av høykvalitets stoff. Ofte var det silke, eller lin av finproduksjon. Ikke uten broderi gulltråd. Jo høyere en persons stilling i samfunnet er, desto vanskeligere ser klærne ut.
 • Ikke alltid den rike irsken fikk lov til å ha på seg det han ville. Avhengig av opprinnelsen og aktivitetsfeltet dikterte loven til det irske folket hvilken type klær de kunne bruke.

spesifisitet

Den nasjonale kostymen til det irske folket har endret seg gjennom årene. Den første delen av garderoben ble bukser, men det var ikke innbyggerne i Irland som oppfant dem.

Irskene har vedtatt bukser fra sjøfolk.

Klimaet i Irland er veldig alvorlig. Den raske, isete vinden, regnet og fuktig luft tvang den irske irsken til å komme opp med slike klær slik at de kunne unnslippe fra forkjølingen. Så var det gensere! En uerstattelig genser ble laget av grå og hvitt stoff. Siden de ble laget utelukkende med egne hender, ble hvert produkt preget av et originalt ornament.

Mønster består vanligvis av eierens initialer eller noen andre personlige tegn og symboler.

Englands innflytelse

I lang tid adlød Irland ikke noen, men over tid begynte påvirkning fra majestetisk England å spre seg over hele landet. Britene hindret ikke utviklingen av et særegent nasjonalt irsk kostyme. Tvert imot - de tok klær til den tradisjonelle garderoben, noe som bidro til at partiet endelig ble dannet.

Den nasjonale kostymen til det irske folket kjøpte egenskaper som var karakteristisk for Europa på den tiden.

 • Det var jakker laget av tykt materiale, så vel som avlange jakker.Ferdig kombinere dette klær med baggy gensere, var det irske folk i stand til å beskytte seg helt fra kulde.
 • Populære store bjørner av klut.
 • Menn kunne ikke forestille seg seg uten skjorter, dekorert i lyse farger. Det var ingen krage.
 • Irskene ble forelsket i et kiltskjørt. For det meste var det mulig å møte oransje varianter.

Under regjeringen i den engelske staten oppnådde irskskjorten en piercing grønn farge. Det er den grønne drakten som dukker opp i den moderne manns fantasi når det gjelder nasjonalt irsk klær.

Dame kostyme

Jenter ble en av de viktigste dekorasjonene i det nordlige landet. Rundt om verden spredte berømmelse om irske skjønnheter. Irske diktere ble representert av blomster dyrket under vindblæstvind. Kledd i en nasjonal kostyme, ble kvinner enda vakrere. Deres skjønnhet hjemsøkte menn.

Dessverre er det nå lite pålitelig informasjon om hva som var en tradisjonell kvinners kjoler. Historikere som studerer Irlands kultur, hevder imidlertid at hver jente hadde en lys grønn kjole.

Klærens stil var perfekt - det bidro til å understreke enhver naturlig verdighet av figuren. I dette tilfellet kunne en kvinne ikke under noen omstendigheter bli mistenkt for debauchery. Skaperne av kostymen klarte å kombinere to egenskaper - forførlighet og beskjedenhet.

Mannlig antrekk

Menn kunne skryte av to standard sett med klær.

 • Hvis irsken ønsket å virke seriøs og modig, hadde han strenge bukser og en jakke. Også ingen mann kunne gjøre uten en svart slips. Takket være dette tilbehøret var det mulig å enkelt lage et bilde av en kraftig, selvsikker person.
 • Det andre settet uttrykte lysstyrken til irsk. Ved å kaste bort buksene, hadde mennene kjortkjørt, hvis utforming ble laget i et rutet eller stripet ornament. Kombinasjonen av grønne og oransje nyanser viste individualiteten til Irlands folk. I slike klær ønsket irerne å besøke puber.

Nasjonalt klær - i takt med tiden

Tradisjonell irsk drakt brukes ofte til dans.. Klærne er komfortable, holder ikke bevegelsen i orden og fanger oppmerksomheten til publikum, slik at de nasjonale sammen med letthet klarte å vinne hjerter til både publikum og kunstnerne selv. Klærne til Irlands folk er egnede til å utføre danser i stil av steg og keili.

Moderne kvinners dresser ser mye mer ærlig ut enn i dagene til det gode gamle Irland. Lengden på kjolen ble redusert med en faktor på ti som avslørte dansernes lange ben. Jenter bruker smale korsetter, som søker å understreke brystets skjønnhet. For å gjøre bildet enda mer sexy, slutter antrekket med hvite strømper.

Et stort antall dekorative innlegg ble vist. Buer, snøring og ekstravagante mønstre, med sikte på å tiltrekke seg interessert utsikt, vil ikke etterlate noen likegyldige.

Fans av tema parter vil elske ideen om å ha et bryllup (eller en ferie) i irsk stil. Til ære for slike hendelser kommer menn tilbake til opprinnelsen til kulturen i Irland og bærer skjørt.

anmeldelser

Eierne av de nasjonale irske kostymer uttrykker ikke noen misnøye, bare ubegrenset beundring. Tradisjonell antrekk kunne finne sin plass i et foranderlig moderne samfunn.

Etniske ornamenter skaper magisk en mystisk atmosfære. Denne effekten kan ikke oppnås ved hjelp av andre klær. Kundene føler at de tilhører den mystiske historien til det harde, kalde nordlige landet. I sine vurderinger skriver jentene det, takket være den irske drakten, de er nedsenket i den fantastiske barndomsverdenen.

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner