Nasjonale kostymer

Indian Woman Costume

Indian Woman Costume

bli med i diskusjonen

 
Innholdet
  1. Varianter av kvinnelig tradisjonell kjole

India er et land med en gammel historie. Nevn av India, det er allerede noen tusen år f.Kr. Og hele denne tiden holdt det indiske folket og beskyttet sin kultur og tradisjoner.

Indisk kultur kjennetegnes av stor originalitet og originalitet. I utviklingsprosessen tok de gamle indianerne ulike håndverk som ble overført fra generasjon til generasjon, noe som bidro til å oppnå det høyeste håndverket i hver av dem.

India er en veldig stor stat, og når du flytter fra en region til en annen, kan du ikke slutte å lure på hvordan livsstilen og tradisjonene blant urfolk i dette mystiske landet endres. Denne variasjonen gjenspeiles også i etableringen av den tradisjonelle indiske kostymen.

Den unike fargen, variasjonen av mønstre, originalitet og skjønnhet indiske klær gjorde henne mest gjenkjennelige i verden. En kvinne i India, kledd i nasjonal antrekk, slår øyet med sin uimotståelige og skjønnhet, men det er ikke uten beskjedenhet og kyskhet.

Som tradisjonene i forskjellige regioner i landet er forskjellige, så er kostymen forskjellig i farge, kutt, mønster og stil på slitasje. Til tross for all allsidighet beholdt nasjonalt klær felles gjenkjennelige egenskaper.

Historien om tradisjonelle kvinners klær dateres tilbake til det gamle India. Det er ingen utvetydig oppfatning av historikere om stadiene for å skape en tradisjonell antrekk. Men de er alle enige om at han ble initiert av lange stykker stoff som ble drept rundt figuren på ulike måter.

En slik lagring bare ved første øyekast virker ubeleilig. Faktisk hindrer de mange folder som blir dannet under viklingen av nettet ikke bevegelse og er godt beskyttet mot høy luftfuktighet og sommervarme i dette området.

Denne multi-layeredness har blitt bevart til nåtiden, men den har fått nye former og varianter, og skaper en moderne tradisjonell indisk kostyme.

Klær i India ble laget utelukkende av naturlige stoffer: lin, bomull, ull. Selv i det gamle India, befant lokale håndverkere kunsten om naturlig silkeproduksjon, sammen med det antikke Kina. Og i den nordlige delen av landet i provinsen Kashmir, har verdensberømte Kashmir sjal laget av høyfjell geitull spunnet.

Kashmir sjal er et kunstverk av lokale håndverkere. Ullen som ble brukt til produksjonen var tynnere enn et menneskehår, noe som ga produktet en enestående letthet og luftighet. Dette sjalet var av høyeste verdi og ble ofte presentert som en gave til dronningene i forskjellige land.

Indianernes spesielle stolthet var kunsten å fargestoffe stoffer. Bare naturlige farger ble brukt, og det var legender om Hindus ferdighet. Det ble antatt at lokale farger kunne skille opp til seks nyanser av hvite og opptil tolv nyanser av svart. Grunnet til denne kunst er kvinneklær i India så slående i sin rekke farger.

I tillegg til lyse farger, bruker kvinneklær i India rikt maltte stoffer, omfattende bruk av broderi, bånd og perler. Broderi med gull og sølv tråder er spesielt populært. Slike broderte og rikt dekorerte stoffer skaper umiddelbart en unik farge på den indiske kostymen.

Varianter av kvinnelig tradisjonell kjole

sari

Dette er den mest kjente indiske kvinners klær, som har mottatt verdensomspennende anerkjennelse. Sari, på grunn av sitt tynne materiale og dyktige draperi, gjør figuren veldig feminin og grasiøs, og silhuetten - elegant.

Sari er laget av en svært lang tynn klut (4-9 meter), som dyktig vikler rundt kvinnens midje, og den ene enden slenger over skulderen og senker ned på brystet. Den svingete teknikken og navnet på sari er litt annerledes i forskjellige deler av landet. Men overalt - dette er et veldig populært klær, hvis historie går tilbake mer enn tusen år.

Uformelle alternativer er laget av bomull eller linduker og har ikke en rik dekorasjon. En festlig sari er alltid laget av silke, batiste eller muslin, dekorert med maleri og broderi.

Siden sareen alltid er dekorert for hånd, er det umulig å finne to identiske varianter.

Et bryllups sari er bestilt fra herrene, som for hver brud kommer opp med sitt eget unike mønster, derfor har hver brud sitt eget individuelle antrekk.

I det gamle India ble klær til dette klæret vevd utelukkende av menn. På grunn av den komplekse utformingen og dekorasjonen, kan produksjonen ta opptil seks måneder.

Under sari kan du ha på deg en petticoat og obligatorisk choli.

choli

Dette er en tradisjonell bluse med korte ermer, som dekker brystet og litt åpner magen på jenta. Choli er veldig populær, ikke bare i et sett med en sari, men også med andre typer nasjonal kostyme.

I moderne tid kan choli ha forskjellige kuttealternativer. Du kan finne en bluse med lang ermet eller uten ermer, på tynne eller tykke spaghetti stropper.

Lechenga choli

Dette er en annen veldig populær type indisk kostyme. Den består av tre deler og inkluderer legend (lengu), choli og dupattu.

Leng er et skjørt av forskjellige lengder, som er kuttet som en paraply. Ifølge lengden på lengi var det mulig å bestemme statusen til en kvinne. Indiske kaster brukte alltid bare lange skjørt som dekket anklene.

Dupatta er en lett luftig kappe som dekker både hodet og skuldrene. Hvis før dupatta bare indiske kvinner av de høyeste kastene hadde råd til, er det nå en uunnværlig egenskap av kostymen til enhver indisk kvinne.

Ferie og hverdag lehenga-choli varierer i materiale og overflod av dekorasjoner og malerier. For hverdagsbruk bomull eller sengetøy, til festlig brokade, fløyel, silke, sateng eller chiffong.

Lehenga-choli mottok spesiell popularitet etter å ha blitt vist på en skjønnhetskonkurranse i en slik nasjonal kjole Ashwaria Paradise.

shalwar kameez

Antrekkene er mest populære i Punjab-området. Shalvaras (salvaras) er blomstrer, innsnevret til bunnen. Kamiz er en montert tunika med kutt på begge sider. Shalvar-kamih blir ofte supplert med en cape-dupatta.

Denne antrekk er spesielt foretrukket av moderne ungdom. Og også, denne modellen brukes ofte av europeiske designere til å lage vestlige klær i østindisk stil.

Churidar kurt

En annen type kjole, bestående av bukser og tunika.. Men i motsetning til shalvar er churidar stramme bukser som er dobbelt så lange som bena. På grunn av dette samler de seg på beina i en rekke bretter. Disse buksene er slitt med en lang skjorte som når til kneet, som kalles Kurt.

Churidar kan også kombineres og kamizom.

Patiala

Disse er veldig brede bukser som draper på beltet i mange bretter. De er også slitt med kamiz.

Anarkali

Dette antrekket består av anarkali kjole, bukser-churidar og suppleres av dupatta. Anarkali er ikke lenger en tunika, men en fullverdig kjole, hvor lengden kan variere fra kne til gulv. Kjolen passer til figuren i livet, og så blusser. Denne kostymen er mye brukt i hverdagen og på seremonielle hendelser.

Mundum-neryathum

Dette er den eldste versjonen av den tradisjonelle kostymen til en indisk kvinne. Det er den første typen saree. Det adskiller seg fra den moderne sareen ved at den helt dekker kroppen til en kvinne, inkludert både magen og brystet.Skulder forblir åpne.

Siden Mundum Neryatkhum choli ikke bærer.

Mekhela Chador

Tradisjonell kjole for kvinner i Assam-provinsen. Dette er den vanskeligste typen kjole, bestående av tre komponenter: Mekhela, Sador (Chador) og Rikhs. Alle deler er satt på hverandre, dyktig draped i folder på høyre side. Richa, som er en veldig smal kjole, fullfører antrekket, er slitt på toppen.

Mekhela Chador brukes oftest i festlige eller rituelle seremonier.

Barnas nasjonale kostyme er ikke like forskjellig som en voksen. Små jenter bærer puttu-padaway. Det er en lang kjole som når til tårens spisser, utsmykket med en strikke med gulltråder under.

Tenåringsjenter bærer ofte semi-sari. Den består av lengi (skjørt), choli (kort bluse) og stjal, som er innpakket som en sari.

Barn bærer slike tradisjonelle antrekk hovedsakelig under festlige arrangementer.

Indisk kvinne smykker er et spørsmål om nasjonal stolthet. Kunstverk laget av indiske gullsmedere har vært kjent for 4 tusen år. Hvert element i dekorasjonen har en dyp betydning, ikke bare en dekorativ funksjon.

Det tradisjonelle indiske settet besto av 16 typer smykker. For hver del av kroppen oppfunnet sine egne unike alternativer. Armbånd, ringer, ringer, halskjeder, halskjeder - dette er bare en liten del av overfloden som indiske håndverkere opprettet og fortsetter å skape.

I moderne India er tradisjonell drakt blandet med moderne vestlige klær. I økende grad kan du møte en kvinne i jeans og camis. Sarees er kombinert med vanlige t-skjorter. Men til i dag er det ikke vanlig å demonstrere åpne ben eller bryst. Likevel er India et østlig land hvor tradisjon og religion har stor innflytelse.

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner