Nasjonale kostymer

Indisk kostyme

Indisk kostyme

bli med i diskusjonen

 
Innholdet

Nasjonale kostymer i India er svært varierte og varierer avhengig av nasjonalitet, geografi, klima og kulturelle tradisjoner. Materialene som brukes til å lage klær har en annen vevstruktur, fibertykkelse, farge og karakteristisk pryd. Dessuten utføres mønstrene på stoffet svært ofte ved bruk av broderi.

Litt historie

Under utgravningene ble det funnet mange beinnåler og spinnhjul om fem tusen år f.Kr. Nylige studier viser at kanskje indianerne mestret prosessen med å lage og bearbeide silke lenge før den kinesiske sivilisasjonen, som tradisjonelt regnes som pioner av silke stoffer.

Ulike vevingsteknikker ble brukt i det gamle India, hvorav mange har overlevd til denne dagen. Silke og bomull ble vevd i ulike design og motiver, hver region utvikler sin egen spesielle stil og teknikk. Under påvirkning av kulturen i det gamle Persia begynte indiske mestere å brodere stoffer med gull og sølvtråd.

Farging av klær i det gamle India ble praktisert som en kunstform. Fem primære farger ble identifisert, og komplekse farger ble klassifisert i henhold til deres mange nyanser. Farging mestere utmerker 5 nyanser av hvitt. Den mordante fargingsteknikken var vanlig i India, som begynte i andre årtusen f.Kr.

For produksjon av sine kostymer brukte indianerne et annet materiale - lin. Lin var ideelt i sine kvaliteter og egenskaper for det varme fuktige klimaet i India.

I den nordlige delen av landet bruker ofte Kashmir sjal. Den er laget av fin geitull. Det varmer varmt på de kalde kvelder.

Indians er veldig glad i brokade. Kaftans blir ofte sydd fra dette gullbroderte stoffet.

Kvinners nasjonale kostyme

I India er mulighetene for kvinnedrakter ekstremt flerdimensjonert, og er uløselig forbundet med hver lands levekår og tradisjoner hver for seg. Hun er alltid utrolig vakker, elegant og full av en rekke ornamenter, broderier og ornamenter.

Å lage disse antrekkene krever spesielle håndverk, så indiske skreddere blir høyt respektert av publikum.

sari

Tradisjonell berømmelse - sari - ble verdensberømt. En sari er en stripe av ribbet klut, fra fire til ni meter i lengden, som kan kastes over kroppen i et bredt utvalg av variasjoner. Den vanligste stilen med å ha en sari er når lerretet er viklet rundt midjen med den ene enden, og den andre enden er viklet rundt skulderen, og eksponerer magen. Silke sarees anses som den mest elegante.

For spesielle anledninger eller bryllup, er sari tilpasset skreddersydd. Mesteren bruker eksklusive farger og mønstre for å skape et unikt bilde. Et interessant faktum er at etter utførelsen av ordren blir alle skissene brent. Derfor eksisterer det ikke to identiske ferie sareer.

I forskjellige deler av landet har sari et annet navn. I sør India er en snøhvit sari dekorert med en grense av gull, som bare brukes i høytidelige anledninger, kavanis. Mundu kalles hverdagens sari av lyse farger. I Tamil Nadu bærer den navnet på Padaway.

Sarees er vanligvis slitt med en kort bluse med korte ermer og en dyp hals på brystet som åpner magen - choli.

Mundum-neryathum

Det eldste utvalget av sarees. Slitt uten choli. Siden den helt dekker hoftene, brystet og magen til kvinnen, forlater skuldrene nakne.

Lechenga choli

Dette er også en variant av den kvinnelige tradisjonelle kostymen.Det er et skjørt (Lang) av forskjellige lengder, sterkt flared og ligner en paraply og choli. Lengden på lengi avhenger av alder og status for kvinnen.

Representanter for høyere kaster har råd til maksimal lengde skjørt. Den festlige lechenga-choli er sydd av dyre stoffer brodert med perler og gull, og kan være av forskjellige farger. Selv om bare nylig røde klær ble ansett høytidelige.

Lengden på lengi avhenger av alder og status for kvinnen. Representanter for høyere kaster har råd til maksimal lengde skjørt. Den festlige lechenga-choli er sydd av dyre stoffer brodert med perler og gull, og kan være av forskjellige farger. Selv om bare nylig røde klær ble ansett høytidelige.

For unge jenter består den tradisjonelle kostymen av lengi, choli og stjal, som de kaster på seg selv, som en sari. Når de når voksenalderen, foretrekker de allerede å ha en klassisk sari.

Salwar kamiz

Eller shalvar-kamiz - en annen type nasjonalt kvinners antrekk, vanligst i de nordvestlige delene av landet (Punjab-regionen). Det er veldig populært blant den kvinnelige befolkningen, spesielt unge jenter. Den består av løse bukser (salwar) smale nederst på anklene, og en tunika (kamiz), flared til bunnen og har kutt på sidene. Shalvara strekker seg vakkert inn i mange folder.

Svært ofte bærer kvinner et slør som dekker hodene med salwar kamiz. Det kalles dupatta. I antikken hadde kun indiske kvinner av de høyeste kastene råd til å bære dupatta. Nå er hun tilgjengelig for alle og er en integrert del av den festlige kostymen. Dupatta sy chiffon, brokade, silke, bomull - det avhenger av stilen til salvar-kamiza.

Salvar-kamiz mest populære blant Bollywood-stjerner.

Pattu pawdai

Denne kjolen er for en liten indisk jente. Den tradisjonelle barnedrakten er laget av silke. Dette er en tunika som faller nesten til tærne. Den mest populære pawad blant befolkningen i Sør-India. Under viktige seremonier kle seg barna i denne drakten.

Churidar kurt

Det er en type shalvar kamiz. I dette tilfellet er buksene (churidar) avsmalnet og passer veldig godt på beinet rett under kneet. Disse buksene er perfekt kombinert med en langstrakt tunika (Kurt). I motsetning til kamiza, en løs kutt kortere, kortere med en avrundet kant.

Anarkali

Luksuriøs lys flakkekjole. Anarkali har alltid en høy midje og en tilstrekkelig lengde slik at den kan brukes separat, ikke kombinere med bukser. Det er det som tiltrak europeiske kvinner. Hvem elsker å nylig bruke antrekk i indisk stil. Anarkali gjemmer perfekt feilene i enhver form.

Mekhela Chador

En antrekkskarakteristikk for assamesiske kvinner.

Denne komplekse typen kostyme består av tre deler:

  1. Den nedre delen heter Mekkhela. Dette er en ganske bred del av stoffet, som er foldet, danner mange folder på høyre side og dips beltet. Til tross for tilstedeværelsen av bånd på stoffet, er de ikke bundet.
  2. Den andre delen av kostymen er chador. Dette er et stoff som har folder i trekantet form, veldig lang lengde. Hun lukker torsoen til en kvinne ovenfra.
  3. Og den siste delen er ich. Sett på sist over chador.

Denne kostymen er ikke egnet for hverdagsbruk, den brukes i spesielle situasjoner, ved viktige feiringer.

Menns nasjonale kostyme

Menns nasjonale klær, så vel som kvinner, er unike og originale, men det er ikke uten komfort og eleganse. Ingen ferie eller feiring er mulig uten klær i tradisjonell kostyme.

  • Dhoti er en lang, opptil 6 meter bomullsklut med en lys, oftest hvit skygge. Dette stoffet er viklet rundt hofter, slik at endene passerer mellom beina og bundet i en knute i livet.Festet til byggingen av et slikt belte, hvis finish indikerer statusen til eieren. Malerier og ornamenter på beltet - en integrert del av en velstående indisk.

Lengden på dhoti, som lengi hos kvinner, varierer i henhold til mannens sosiale status. Vanlige mennesker på landsbygda har en forkortet dhoti, da det er mer praktisk og ikke forstyrrer arbeidet. På grunn av den vestlige kulturs påvirkning blir dhoti stadig mer erstattet av vanlige europeiske klær. Men fortsatt en integrert del av offisielle hendelser.

Dhoti er slitt med vanlig skjorte eller med jakke - en langstrakt rettskjørt skjorte som når knærne.

  • Lungi - et langt lerret, som noen ganger er i form av et skjørt. De er viklet rundt en manns manns bein og hofter. Lungi er veldig populær i sørsiden av landet, siden det er vanskelig å ha vanlige bukser med høy varme og fuktighet. En lungi lar deg gjemme seg fra varmen uten å hindre ventilasjon.
  • Shervani er en langstrakt jakke eller pels, hvor lengden når til knærne. En forutsetning for å ha på seg er å trykke på. Ser bra ut med brede bukser shalvarami, og med smal churidara. Ideell for lange menn. Lokale rajas skimp ikke, kjøper chervans, broder dem med gull, edelstener, sateng. Tross alt, gir ingenting nåde og staty som en luksus chervani.
  • Turbanen er og er den mest kjente hodeplagg i den indiske nasjonale kostymen. Hvor mange provinser i India, så mange variasjoner av en turban kan bli funnet rundt landet. Det er allerede glemt det opprinnelige målet med turbanen for å redde hodet fra overoppheting på en varm ettermiddag. Men den våte kluten, stramt spredt rundt hodet, ble nesten hele dagen avkjølt, noe som ga friskhet.

Nå er tulbanen en indikator på statusen til eieren, hans religiositet. Det er forskjellige typer av dette hodeplagg. Den mest kjente modellen er Mysore Peta, uten hvem den indiske Raja-kostymen ikke gjorde.

Et ekstra element av menns dressen som var representativ for den høyeste kaste var ledningen, som indianerne betraktet som hellige. Det var nødvendig å bære det over klær, og hadde på seg seg over brystet og ryggen.

Indiske dansedrakter

Indisk dans, som den indiske kostymen, er unik og unik. Det er mange stiler og trender i det, så dansedraktene er også mange. Vanligvis danses klassiske indiske danser, kathak og popdanser i saris. For Bharatanatyam-stilen endret den berømte danseren Rukmini Devi Arundale sari, noe som gir bildet av et bredt pyjamas. Den gyldne grensen som rammer kantene på kjoleelementene, har blitt et obligatorisk element i denne drakten.

Klassisk dans Mohiniatta preges av sin melodiøshet, nåde og skjønnhet, og derfor danser danseklærene alltid ut i hvite farger med gullkledning. Et gullforkle, slitt over et snøvit kjørt, gir sjarm til dansen. Denne dansen ble skapt som tempelens prestedøsteres dans, slik at kostymer gjenspeiler denne ideen.

Hvis dansen ikke er klassisk, men stilisert for den, så kan både indisk og moderne musikk brukes. Derfor tillater en slik dans bruk av salwar kamiz, lechenga-choli og andre kombinasjoner av tradisjonelle klær.

Bollywood dansestilen er et veldig populært fenomen i moderne India. Dansen tiltrekker seg moderne unge og jenter med sin kraft og masse karakter. Derfor har kostymer for Bollywood-stilen alltid samme snitt, lengde og stil, men bør være forskjellige farger. Og bare solisten får lov til å skille seg ut fra mengden.

Barnedraktene til dans er vanligvis ikke mye forskjellig fra voksne, unntatt lengden og antall dekorasjoner. Jenter bærer som regel kortere skjørt, og antall armbånd blir minimert for å gjøre det lettere for unge dansere.

Den lange koloniseringen av India ved Storbritannia gikk ikke ubemerket og ble reflektert i alle områder av det indiske livet.Vestkulturen har forlatt et uutslettelig merke i bildet av det moderne indiske. I stadig større grad finner du europeiske jeans eller T-skjorter på gatene i byen. Barn foretrekker moderne klær. Likevel, indianere verdsetter sin kultur og uttrykker sin originalitet på alle mulige måter, som vises ved seremonielle mottakelser, bryllup og andre viktige hendelser i tradisjonelle menns og kvinners nasjonale kostymer.

Omvendt, forsøker å diversifisere sine garderober og bringe inn elementer av orientalsk smak, bruker europeiske kvinner stadig elementer i indisk stil i bildene sine.

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner