Nasjonale kostymer

Bashkir nasjonal kostyme

Bashkir nasjonal kostyme

bli med i diskusjonen

 
Innholdet
 1. Historisk bakgrunn
 2. Kostnadsbeskrivelse
 3. Materialer og stil
 4. Fargepalett
 5. Dameklær
 6. Herreklær
 7. Barnets variasjon
 8. sko
 9. hodeplagg
 10. anmeldelser

Historisk bakgrunn

Historien om utviklingen av Bashkir nasjonal kostyme er fascinerende og mangfoldig. Kunstnere som er involvert i studiet av etableringen av tradisjonelle klær fra forskjellige nasjoner, slutter likevel ikke å beundre opprinnelsen til kostymen til Basjkiria.

Bashkir-folkene bosatte sig i et meget stort område, med det resultat at hver region har en spesiell mentalitet. Dette skyldtes det faktum at menneskelig aktivitet var direkte avhengig av naturressursene, som var de mest i sitt område. I en del av Bashkortostan jaktet innbyggerne og engasjert i storfeavl, i den andre ble preferanse gitt til anvendt kunst, i det tredje - til landbruket.

Totale regioner var syv:

 • nordøst;
 • Northwest;
 • sørøst;
 • sørvestre;
 • sentrale;
 • East;
 • Samara-Irgiz.

Men til tross for noen detaljerte forskjeller i klær blant innbyggere i forskjellige områder, holder Bashkir nasjonale kostyme mirakuløst i seg selv den samme kulturen, de samme tradisjonene, formidler en bestemt folkemessig ånd. Dette er det som gjør ham interessant.

Kostnadsbeskrivelse

Et bemerkelsesverdig trekk ved den nasjonale kjolen til Bashkortostan er dens flerlagsstruktur. Selv om solen var nådesløs på gaten, var Bashkirs nødvendigvis kledd i flere lag av ytre plagg. Dette skiller Bashkir-folkene fra resten.

Hovedelementet i Bashkir-folkets nasjonale kostyme kalles "Cossack". Dette er yttertøy som ser ut som en montert jakke med romslige ermer, utstyrt med slitesterk fôr. Kazakin festet med knapper. Dette produktet var universelt - det ble brukt med glede av både kvinner og menn. Soldater donned også kosakker.

Materialer og stil

Folket i Basjkiria har aldri opplevd likegyldighet til luksus, og denne kvaliteten reflekteres perfekt i den tradisjonelle kostymen. Folk fra velstående familier hadde hvite sateng klær, dyre fløyel, silke og sateng.

Ikke mindre populære var produkter fra bomullstoff. Bashkirene, hvis lommebøker ikke var så fulle av mynter, hadde for det meste klær av saueskinn, husduk og filt. Ofte brukt hamp og nettle dofter.

Elegant pels, lær, interessant broderi med gull og sølv tråder, perler og jevn mynter virket som dekorative elementer.

Religion spilte en viktig rolle i Bashkirs liv, derfor var noen kanoner nødvendig for å observere når man oppretter en nasjonal kostyme. Klær bør ikke være for åpne slik at kvinner ikke kan demonstrere de naturlige fordelene av kroppene deres til andre menn. Så stilen i den tradisjonelle kjole er veldig løs.

Romslige skjorter, bukser og badekåper - dette var standard garderobe av bashkir menn og kvinner.

Fargepalett

Bashkirene stod ikke over at det var en rekke nyanser i deres nasjonale kostyme!

Uformelt klær kan ikke skryte av en spesiell lysstyrke, men det er rett og slett umulig å rive ut fra kjole. Ved første øyekast er de vanlige nyansene uvanlig dyktig kombinert i en drakt, og danner den perfekte komposisjonen, som til og med i fjorhundreårets fjær rører fantasien til talentfulle designere.

I hverdagsdraktene fargede farger seg:

 • Red.
 • Brown.
 • Blå.
 • Svart.
 • Green.
 • Gul.

For å sy ferieutstyr brukte mange andre nyanser. Festivaler på festivalen har alltid betydd mye for Basjkir-folket, så det er ikke overraskende at alle ønsket å skille seg ut så mye som mulig blant resten under fest og tradisjonell underholdning.

Ornamentet til den nasjonale kostymen har alltid hatt en symbolsk betydning. Plantemønster, bilder av dyr og andre etniske symboler beskytter folk mot skade og tiltrukket lykke til.

7 bilde

Dameklær

Det tradisjonelle antrekket til basjkyrpiken fortsetter fortsatt den langsomme modifikasjonen. For kvinner er det viktig å alltid være på topp, for å tiltrekke seg interesserte synspunkter til seg selv, og den baskkiriske kvinners kostyme passer perfekt til oppfyllelsen av dette ønske.

 • Ingen jente kunne tenke seg selv uten en nasjonal kjole kalt kuldek. Kjole ble dekorert med broderi. Først ble kuldek preget av brede kutt, en nedre krage og garn i brystområdet, men det tjuende århundre førte til en endring i det vanlige utseendet på kjolen. Kappen fikk en lapel og tucks på brystet.
 • Over kjole var en bib. Det ble antatt at dette produktet beskytter mot onde ånder.
 • Den rike Basjkir kunne ha råd til å ha på seg en frakk. Denne egenskapen uttrykte en persons stilling på sosial skala. Camisole dekorert med mange sølvmynter.
 • Under kuldekjørne hadde de ştan - komfortable bukser.
 • Alkyapys (forkle) Bashkir bruk i to tilfeller - enten å gjøre husarbeid eller gå til en høytidelig begivenhet. Forkleet designet for ferien, ser mye mer elegant ut.

Bryllupskjole

Bryllup er den viktigste feiringen til basjkirken folk! Forsiktig forberedelse ble utført, og hoveddelen av dette preparatet ble gitt til klær. Slik at brudekjolen slo alle gjestene, betalte den engasjert familien mye penger til de kvinnene som best eide talentet for broderi.

 • Kvinner kjoler trimmet med elegante bånd. Ruffles of wedding dresses understreket de individuelle egenskapene til bruden.
 • Fargegruppen varierte spesiell verdi. Røde nyanser symboliserte varmen i hjemmet, og hvitt ble ansett som et tegn på sol og familievellighet.
 • Brudens ben var i hvite støvler, for produksjonen av hvilken ble brukt tynn skinn av geiter.
 • Hodet på basjkyrpiken var under skjerf.
 • Bruden er ansvarlig for brudekjolen til brudgommen. Bashkirka selv syet et rødt stoff og presenterte det for sin fremtidige ektemann like før bryllupet begynte.

Herreklær

Bashkir menn var ikke så begeistret i deres klær, så mennets nasjonale kostyme er litt mindre variert, men ikke mindre storslått. Ser du på Basjkiren, ser du en løs skjorte, bukser og en kappe som ble erstattet av en kamisole. Dette er en hverdagsversjon av den tradisjonelle kjole.

Det finnes to typer Basjkirkjorte:

 • I den sørlige regionen hadde menn skjorter med skråt snitt som ble festet med blonder. Det var ingen krage på produktet.
 • Skjortene til innbyggerne i den nordlige delen av landet hadde en krage, og kuttet var rett.

Yttertøy var en chekmeni-klær av stoff, alltid innredet i rik grønn farge, som er et symbol på adel og maskulinitet. I tillegg til kappen kunne mennene skryte av en Kaseki kaftan med høy krage og flared kutt.

Kvaliteten på materialet gjorde det klart hvilket beløp en mann har. Hvis kappen var laget av klut vevd hjemme, ble det klart for alle at Basjkir ikke klarte å skaffe rikdom.

Om vinteren gikk Bashkirene på gatene i fåreskinnjakker og fårpelsfrakker.

Barnets variasjon

Utseendet til barnas nasjonale kostyme av Basjkiria er svært forskjellig.

Utsiden til jenta ser akkurat ut som den voksne versjonen, med bare ett unntak - jenter under 10 år var forbudt å ha på seg en hodeplagg med et slør som heter "takyya".

Siden barndommen har guttene blitt innviet med patriotisme, så det var ingen begrensninger i kostymen. Kjole til de unge mennene gjentok i detalj klærne til deres fedre. Guttene hadde et tradisjonelt belte, fengslende oppmerksomheten til dem rundt med et rikt gullmønster, samt tettsittende skjorter og bukser.

sko

Kvinders sko ble dekorert med attraktive dusker. Om sommeren hadde jentene sabats (hvis du russiserer navnet, får du de vanlige basteskoene), der du må sette på strømper. Kluter og ull ble brukt til å lage dem. I tilfelle av ferie hadde kvinnen innredet sokker.

Basjkir menn kunne også bruke strømper, men flertallet erstattet dem med fotduker.

Standard menns sko ble vurdert støvler saryk og itk. Under feiringen satte Bashkirene disse støvlene til side og dukket opp offentlig i vakre igichi. For ikke å få dem skitne på vei til en ferie, måtte de legge på overskudd over toppen. En gang på terskelen til huset, hvor moroa fant sted, ble galosene fjernet og forblev i igichahs.

hodeplagg

Bashkirs betalte mye oppmerksomhet på hodeplagg. Dette tilbehøret setter tonen for hele bildet av republikken Bashkir-nasjonen. Hodeplaggene viste mange fakta til andre - hva er den økonomiske tilstanden til eieren, hvor gammel er han ... Og dyrebare steiner dekorerte ikke bare produktet, men fungerte også som verge.

Listen over herrehatter er få - en skalleskalle og en pelshatt. Bashkirs, som bekjente islam, fikk ikke lov til å dukke opp foran samfunnets øyne med hodene deres avdekket. Kapselen til de unge mennene ble dekorert i lyse nyanser, og de eldre hodeplaggene inspirerte respekt i de mørke farger.

Utvalget av kvinners hatter beundret. Jenter kan velge et produkt for enhver smak og farge.

I tilfelle at ektefellen til en bashkir hadde en stor formue, kunne hun føre misunnelse til andre damer, fordi den rikeste hodeplagget - Kashmau var tilgjengelig for henne. Tilbehøret er en hette med et hull på kronen. Et langt bånd brodert med lyse perler og komplementert med en fryns strekt ned fra modellen.

8 bilde

anmeldelser

Figurkostyme fra Basjkir-nasjonen vil ikke forlate noen likegyldig. Anmeldelser av folk som ble kjent med sin erfaring med den tradisjonelle kostymen av Bashkortostan, uttrykker full glede. Klær bidrar til å føle virkelig majestetisk jente, å føle folkets visdom.

Skriv en kommentar
Informasjon gitt til referanseformål. Ikke medisinske. For helse, kontakt alltid en spesialist.

mote

skjønnhet

relasjoner